ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ρόδος: 3 ακόμα ελάφια βρέθηκαν πυροβολημένα


Με το ποσό των 5.000 ευρώ επικήρυξε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου «Ρόδια Έλαφος» τον ή τους δράστες της δολοφονίας δεκάδων ελαφιών τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν διασκορπισμένα στην περιοχή Μαριτσά μέχρι τον Άνω Καλαμώνα. Στις 25 Δεκεμβρίου στην ίδια περιοχή βρέθηκαν άλλα τρία πυροβολημένα Dama – dama τρανή απόδειξη ότι ο δολοφόνος συνεχίζει ανενόχλητος, καθώς τα πτώματα είχαν πυροβοληθεί πολύ πρόσφατα. Αν γνωρίζετε οτιδήποτε σχετικό με το έγκλημα καλέστε στο τηλέφωνο: 6940267975.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το πρώτο πτώμα εντοπίστηκε στις 11 Δεκεμβρίου μέσα στο δάσους του Μπεβεράνο και μέχρι τις 15/12 είχαν εντοπιστεί άλλα 13 ελάφια πυροβολημένα πιθανότατα μονόβολο ή πιστόλι. Μεταξύ των νεκρών ζώων είναι ενήλικα αρσενικά, θηλυκά αλλά και τα μικρά τους. Τα δολοφονημένα ζώα εντοπίστηκαν διάσπαρτα σε έκταση ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου.

Στα πτώματα των ζώων βρέθηκαν τα σημάδια από την εκτέλεση τους πιθανότατα με μονόβολο...

Ο Μανώλης Στέργου θηροφύλακας στο νησί, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν το πρώτα πτώμα και στην συνέχεια τα υπόλοιπα σε διαφορετικά σημεία. Τα περισσότερα ελάφια ήταν σε κατάσταση πολύ προχωρημένης σήψης αφού τα ζώα υπολογίζεται ότι δολοφονήθηκαν πριν από περίπου δυόμιση μήνες ενώ τα πλέον πρόσφατα πριν από δύο – τρεις μέρες.

Άκαρπες μέχρι τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του ή των δραστών

Ο θηροφύλακας μας τόνισε ότι σύμφωνα με την δική του εκτίμηση η δολοφονία αυτών των ζώων σε έκταση ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου έγινε από βοσκούς οι οποίοι συνηθίζουν να σπέρνουν τα χωράφια στην περιοχή για να έχουν δικές τους ζωοτροφές και σκοτώνουν τα ελάφια, τα οποία πηγαίνουν εκεί για να τραφούν.

zoosos.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ρόδος: 3 ακόμα ελάφια βρέθηκαν πυροβολημένα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: