ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Την πτωχοποίηση του 98,5% των αγροτών παραδέχτηκε ο Υπουργός Ευ.Αποστόλου

 
του Σπύρου Καχριμάνη*

Στην προσπάθειά του να δείξει πόσο «ευνοημένοι» είναι οι αγρότες από το φορολογικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ευ. Αποστόλου αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ την Τρίτη 27/12/16, την πραγματική κατάντια της Ελληνικής γεωργίας.

Δηλώνοντας ότι από «τις αλλαγές στη φορολογία θα επιβαρυνθεί μόνο το 1,5% των αγροτών οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ», είναι προφανές ότι ο υπουργός και η κυβέρνηση αγνοούν την ουσία: Ο στόχος δεν είναι να μην πληρώνουν φόρους οι αγρότες επειδή δεν έχουν εισόδημα, αλλά να έχουν εισόδημα και να πληρώνουν δίκαιους και αναλογικούς φόρους.

Όταν στην πλέον επισφαλή επιχειρηματική δραστηριότητα, όπου τουλάχιστον μία στις 4 χρονιές έχει ζημία, μόνο το 1,5% δηλώνει εισόδημα (προ φόρων) άνω των 20.000 ευρώ και το «85% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ**», κάτι πολύ πιο σοβαρό συμβαίνει που προφανώς η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί.

Σε έναν διαλυμένο γεωργικό τομέα όπως αυτόν που περιγράφει ο υπουργός και είναι η πραγματικότητα, όπου ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγνωρίσει τις βαθιές και χρόνιες διαρθρωτικές παθογένειες, δεν ξεκινάς από την φορολογία για κανέναν λόγο.

Πολύ δεν περισσότερο διότι "το ξεκίνησαν οι προηγούμενοι".

Πρώτα εξασφαλίζεις τα μέσα της παραγωγής, μετά δημιουργείς πλούτο και στην συνέχεια φορολογείς.

Το πήρατε όλο ανάποδα στην κυβέρνηση και δυστυχώς συνεχίζεται. Το πρόβλημα δεν είναι τα μπλόκα και πως θα ξεθυμάνουν.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ παραδέχεστε ότι μόνο το 1,5% των γεωργών δηλώνει εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ, εσείς ασχολείστε με την φορολογία.

** Δήλωση Ευ. Αποστόλου - Mega (15/5/16)

*O Σπύρος Καχριμάνης είναι Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης
 
topotami.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 
Την πτωχοποίηση του 98,5% των αγροτών παραδέχτηκε ο Υπουργός Ευ.Αποστόλου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: