Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βοδινό κοκκινιστό με λαχανικά στη γάστρα


Πεντανόστιμο κοκκινιστό βοδινό με σέλερι, καρότα και μυρωδικά στη γάστρα. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο για το Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό τραπέζι για όλη την οικογένεια.  

Υλικά συνταγής
  • 850 γρ. βοδινό στρογγυλό ή χτένι σπάλας ή ελιά (ή μοσχάρι), κομμένο σε κομμάτια 4 εκ. περίπου
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα, κομμένα στη μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένος στο multi
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 150 στον αέρα. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά το μισό ελαιόλαδο και τη 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε τα κομμάτια βοδινού για 4 λ περίπου απ” όλες τις πλευρές ή μέχρι να ροδίσει καλά. Τα μεταφέρετε με τσιμπίδα σε γάστρα.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις ζεσταθούν καλά σοτάρετε το σέλερι, το κρεμμύδι και τα καρότα για 10 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε ζωηρά και στη συνέχεια προσθέτετε τα , το πελτέ, 1 πρέζα ζάχαρης και τους κύβους βοδινού και συνεχίζετε το ανακάτεμα “ξύνοντας” τη βάση του τηγανιού, να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
  3. Σβήνετε με το κρασί ρίχνετε και τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και μόλις αναπνεύσει ο αλκοόλ ρίχνετε σταδιακά τα πολτοποιημένα ντοματάκια κονκασέ και 500 ml ζεστό νερό και αλατοπιπερώνετε. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε όλο το μείγμα του τηγανιού μέσα στη γάστρα με το βοδινό.
  4. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 2:20 λ. Ξεσκεπάζετε τη γάστρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-45 λ ή μέχρι να πήξει και “δέσει” η σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Sintayes.gr

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Βοδινό κοκκινιστό με λαχανικά στη γάστρα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.