ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επίδειξη ελληνικής γευσιγνωσίας στη Μόσχα


Μέσα σε ατμόσφαιρα καθαρά ελληνική, παρά τη μοσχοβίτικη παγωνιά, δεκάδες εκπρόσωποι του τουριστικού κόσμου πήραν μέρος στην επίδειξη γευσιγνωσίας που έγινε χτες σε κεντρικό εστιατόριο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ήταν η τελευταία μιας σειράς αναλόγων εκδηλώσεων που είχαν προηγηθεί σε πέντε επαρχιακές μεγαπόλεις της Ρωσίας και μετέφεραν την ελληνική διατροφική κουλτούρα στο ρωσικό κοινό. Τις εκδηλώσεις οργάνωσε ο ΕΟΤ Ρωσίας και την επίδειξη παρουσίασαν μετρ της ελληνικής κουζίνας, επαγγελματίες του είδους που τους εμπιστεύεται ο ξενοδοχειακός οργανισμός ALDEMAR.

Εξάλλου, από χτες και για μια εβδομάδα ο ΕΟΤ Μόσχας έχει στήσει περίπτερο στο γνωστό πολυκατάστημα της Μόσχας «Αβιαπάρκ» στο Λενινγκράτσκι προσπέκτ, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά 75.000 άνθρωποι. Με αυτές τις εκδηλώσεις ολοκληρώνεται για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας, ο κύκλος των εκατοντάδων εκδηλώσεων που έγιναν και έφεραν πιο κοντά τους δύο λαούς. 

Είναι χαρακτηριστικό πως, χωρίς να υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία για το «κλείσιμο» της χρονιάς, σύμφωνα όμως με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Μόσχα, ο αριθμός των Ρώσων επισκεπτών προς την Ελλάδα το 2016 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ξεπέρασε τις 920.000, το 1/3 αυτών προτίμησε την Κρήτη, 307.000 

Μεταξύ των αντίστοιχων τουριστικών φορέων των δύο χωρών αποφασίστηκε ότι το διάστημα από τον Οκτώβριο 2017 μέχρι τον Οκτώβριο 2018, θα κηρυχθεί αφιερωματικό έτος στον τουρισμό ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία.

enikonomia

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Επίδειξη ελληνικής γευσιγνωσίας στη Μόσχα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: