Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σουφλέ με σπανάκι & τυριά


Σουφλέ με σπανάκι και τυριά. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο και πεντανόστιμο συνοδευτικό για όλα τα ψητά σας.

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 φλ. τσαγιού τρίμματα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 120 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • 120 γρ. τυρί ένταμ ή τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής
  1. Πλένουμε το σπανάκι, το πράσο και τα κρεμμυδάκια πολύ καλά, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το πράσο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά τα αφήνουμε για 4-5 λ να μισοκρυώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  3. Παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε στη βάση του το ένα φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα ψωμιού. Αδειάζουμε μέσα το μισό από το μείγμα με το σπανάκι, από πάνω πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τρίμματα ψωμιού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο σπανάκι.
  4. Πασπαλίζουμε από πάνω τα τριμμένα κίτρινα τυριά. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα σε ένα μπολ και περιχύνουμε το φαγητό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από πάνω.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σουφλέ με σπανάκι & τυριά Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.