ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ρύθμιση για Διπλή εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές


Θα “παγιωθεί” η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να εξετάζονται στις εξεταστικές περιόδους Φεβρουαρίου και Ιουνίου.

Υπουργική απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να εξεταστούν στην εξεταστική Φεβρουαρίου 2017 στα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά διδάσκονται στο χειμερινό ή στο εαρινό εξάμηνο, ετοιμάζει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos, το επιτελείο του Κ. Γαβρόγλου.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας θα καταθέσει, προς ψήφιση, στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά , εφ εξής, όλα τα ακαδημαϊκά έτη και όχι μόνο το τρέχον όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα . Δηλαδή θα “παγιωθεί” η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να εξετάζονται στις εξεταστικές περιόδους Φεβρουαρίου και Ιουνίου.

Η ρύθμιση αφορά χιλιάδες επί πτυχίω φοιτητές που βρίσκονται εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της αναμονής για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώσπου να καταστεί εφικτό να εξετασθούν σε οφειλόμενο μάθημα. Έτσι όμως αυτοί καθυστερούν σημαντικά να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ήδη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ιδίως στις περιπτώσεις όπου η φοίτηση λαμβάνει χώρα εκτός του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους. Ειδικότερα οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, καθώς είτε αναγκάζονται να διαμένουν στον τόπο φοίτησής τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με συναφή έξοδα (ενοίκιο, λοιπές δαπάνες διαβίωσης κ.α.), είτε υποβάλλονται σε πολυέξοδες μετακινήσεις.

Πέρσι η κυβέρνηση εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε αποκλειστικά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 και όριζε τα εξής:

“Οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2015−2016 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο”.


esos.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ρύθμιση για Διπλή εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: