Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα στη κατσαρόλα


Ένα υπέροχο Χοιρινό ψαρονέφρι ρολό, γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα στη κατσαρόλα, για το γιορτινό, Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Εκπληκτική γεύση από γλυκόξινη σάλτσα που ταιριάζει απόλυτα με το χοιρινό κρέας με επίγευση φρούτων.

Υλικά συνταγής
  • 4 κομμάτια ψαρονέφρι
  • 20 μεγάλα δαμάσκηνα ξηρά χωρίς κουκούτσι
  • 20 βερίκοκα ξηρά χωρίς κουκούτσι
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο αλεύρι ή κορν φλάουερ για τη σάλτσα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Ζητάτε από το χασάπη ή σχίζετε μόνοι σας τα 4 κομμάτια ψαρονέφρι κατά μήκος, χωρίς όμως να χωρίσουν. Τα ανοίγετε, τα βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και τα χτυπάτε να πλατύνουν αρκετά. Τα πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Τοποθετείτε μια σειρά από 1/4 δαμάσκηνα και 1/4 βερίκοκα ανάμεικτα, κατά μήκος σε κάθε φέτα ψαρονέφρι. Σηκώνετε τις άκρες του κρέατος και τυλίγετε μέσα τα βερίκοκα και δαμάσκηνα σχηματίζοντας ρολό. Στερεώνετε καλά τις άκρες με οδοντογλυφίδες ή τα δένετε καλά με σπάγκο μαγειρικής. 
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ή σε ρηχή, πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε καλά τα ρολά απ” όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού και αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.
  4. Σκεπάζετε το σκεύος σας και σιγοβράζετε τα ρολά, περιχύνοντάς τα συνέχεια με το ζουμί και γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το κρέας 30-40 λ περίπου. Αφαιρείτε τα ρολά σε πιατέλα και το αφήνετε για 10 λ να σταθεί. Δένετε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι, κόβετε σε φέτες το κρέας και το σερβίρετε με τη σάλτσα πορτοκαλιού.
Προαιρετικά μπορείτε να κόψετε σε φέτες 1 μέτριο μήλο, και να το βράσετε μαζί με το ψαρονέφρι.

Καλά Χριστούγεννα

snowing-on-christmas-night_2266
 
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter



Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα στη κατσαρόλα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.