Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχάρι Wellington


Μια εύκολη συνταγή για ένα εκλεκτό πιάτο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, για να το απολαύσετε με τους εκλεκτούς αγαπημένους σας ανθρώπους, αλλά και τους εκλεκτούς καλεσμένους σας. Μια συνταγή, που μας έστειλε ο φίλος μας, εξαιρετικός μάγειρας, Βασίλης Βέκιος. Μοσχαράκι Wellington για να γλείφετε τα δάκτυλά σας.  

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο ολόκληρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα ή χοντρο-θρυμματισμένα στο multi
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • ή 1 στήθος κοτόπουλου ολόκληρο κομμένο σε κιμά 
  • ή 12 φέτες προσιούτο + 1 κ.σ. μουστάρδα 
  • 25 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι πιπέρι + 1 πρέζα χοντρό αλάτι για πασπάλισμα σφολιάτας
  • 1 φύλλο σφολιάτας 
  • 2 κρόκους αυγών χτυπημένοι με 1 κ.γ. νερό
  • λίγο αλεύρι για να ανοίξετε τη ζύμη σφολιάτας
Εκτέλεση συνταγής
  1. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε καλά το φιλέτο και το σοτάρετε παντού απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά παντού και να σκουρύνει. Βγάζετε το φιλέτο από τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιατέλα.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Πασπαλίζετε με το θυμάρι, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμισθεί τελείως. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε σε μπολ να κρυώσει καλά.
  3. ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ τον προσθέτετε στο μπολ με το κρύο πλέον μείγμα μανιταριών. Προσθέτετε τη τριμμένη φρυγανιά, 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. 
  4. ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΙΟΥΤΟ θα βουρτσίσετε το φιλέτο με τη 1 κ.σ. μουστάρδα [προαιρετικά] και θα το τυλίξετε με το προσιούτο πριν το κλείσετε τη ζύμη. 
  5. Απλώνετε τη σφολιάτα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και αλείφετε πάνω της το μείγμα μανιταριών αφήνοντας 2 εκ. περιθώριο περιφερειακά του φύλλου. [*]
  6. Στο κέντρο του φύλλου και επάνω στο μείγμα μανιταριών τοποθετείτε το φιλέτο ολόκληρο. Τυλίγετε το φιλέτο με τη σφολιάτα (κόβοντας το περίσσευμα) δημιουργώντας ένα ρολό. Βρέχετε τις άκρες με λίγο νεράκι για να κολλήσουν.
  7. Το τυλίγετε σφιχτά σε μεμβράνη και το τοποθετείτε μέσα στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190-200 βαθμούς. 
  8. Βγάζετε το ρολό από το ψυγείο, αφαιρείτε τη πλαστική μεμβράνη και το τοποθετείτε μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί με την ένωση της σφολιάτας προς τα κάτω. Το αλείφετε με πινέλο με τους χτυπημένους με το νερό κρόκους και προαιρετικά με ένα μαχαιράκι κάνετε λεπτές χαρακιές σχέδιο, επιφανειακά της σφολιάτας χωρίς να τη κόψετε.
  9. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου ανάλογα πόσο ψημένο θέλετε το κρέας. Άν το θέλετε αρκετά ψημένο το αφήνετε 10-15 λ παραπάνω σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο για να μη καεί η σφολιάτα. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να σταθεί, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε με πατατούλες φούρνου.
[*] Με το περίσσιο φύλλο σφολιάτας μπορείτε να διακοσμήσετε το ρολό σας. Με τη βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόβετε πολύ λεπτές λωρίδες και διακοσμείτε το ρολό τοποθετώντας τες επάνω του διαγωνίως σαν “μπακλαβαδάκια”.
 
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μοσχάρι Wellington Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.