Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υλοποίηση αποφάσεων 21ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.


Αθήνα, 23-12-2016
Υλοποιώντας τις αποφάσεις του 21ου Τακτικού Συνεδρίου της, η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ απέστειλε έγγραφο στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυρ. Μητσοτάκη, με το οποίο ζητά να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής με θέμα προ ημερησίας διατάξεως «Ρύθμιση εκκρεμοτήτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης» ώστε να συζητηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στον Τεχνολογικό Τομέα (Τ.Ε.Ι) αυτής, όπως:

• Η πλήρης ρύθμιση του πλαισίου επαγγελματικής δραστηριοποίησης των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι, αλλά και των Πτυχιούχων άλλων Σχολών των Τ.Ε.Ι.

• Η δυνατότητα διοργάνωσης προγραμμάτων τρίτου κύκλου σπουδών (Διδακτορικά), από τα Τ.Ε.Ι.

Η Ν.Δ στην απάντηση της, ανέφερε ότι «είχε αιτηθεί Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή από την 1/8/2016 και πραγματοποιήθηκε στις 26/9/2016. Εφόσον ορισθεί ανάλογη θα είμαστε σε επικοινωνία προκειμένου να μας ενημερώσετε εκτενέστερα για τις εκκρεμότητες στον Τεχνολογικό Τομέα (Τ.Ε.Ι)».

Επίσης απέστειλε έγγραφο στα πολιτικά Κόμματα, με το οποίο ζητά την πραγματοποίηση συνάντησης με τους αρχηγούς των Κομμάτων αλλά και με τους Υπεύθυνους για θέματα Παιδείας με σκοπό να συζητηθούν: τα θέματα που εκκρεμούν και αφορούν τον τεχνολογικό τομέα των Α.Ε.Ι (Τ.Ε.Ι-Πανεπιστήμια) καθώς και το σχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με τη βοήθεια έγκριτων νομικών της συμβούλων, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Τμήματα των Α.Ε.Ι- Τ.Τ (Τ.Ε.Ι).

Το Υπουργείο Παιδείας στις 28-11-2016, με έγγραφο του Γ. Γραμματέα, εξέφρασε τη «βούληση» του για την «όσο το δυνατόν άμεση λύση» του ζητήματος της ρύθμισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Α.Ε.Ι. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τα Τμήματα των Α.Ε.Ι, για τους πτυχιούχους των οποίων εκκρεμεί το ζήτημα της ρύθμισης του πλαισίου άσκησης επαγγέλματος, να αποστείλουν τις προτάσεις τους. Για τα Ιδρύματα του Τεχνολογικού Τομέα των Α.Ε.Ι συντονιστής της προσπάθειας αυτής ορίστηκε ο Πρόεδρος του Α.Ε.Ι Πειραιά Τ.Τ, κ. Λ. Βρυζίδης.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Α.Ε.Ι Πειραιά Τ.Τ πραγματοποίησε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, κατά την οποία κατατέθηκαν οι προτάσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για κάθε ειδικότητα Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

Έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου είχε τη Δευτέρα 19-12-2016 ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, μαζί με τη Νομική Σύμβουλο της Ένωσης, προκειμένου να κατατεθεί σχετικό έγγραφο όπως αποφάσισε η Κ.Δ.Ε στις 16-12-2016 και παράλληλα ενημέρωσε τον Υπουργό για την απόφαση του 21ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης, το οποίο εξουσιοδότησε το Προεδρείο της Κ.Δ.Ε να καταθέσει σχέδιο νόμου για την πλήρη ρύθμιση του πλαισίου άσκησης επαγγέλματος των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι.Επίσης ζητήθηκε από τον Υπουργό να ορίσει άμεσα ημερομηνία συνάντησης για την κατάθεση του σχεδίου νόμου. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να ορίσει στο προσεχές διάστημα ημερομηνία συνάντησης.

Με ομόφωνη απόφαση του 21ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, όσα μέλη παραβιάζουν καταστατικές διατάξεις και τον κώδικα δεοντολογίας και δυσφημούν την Ένωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ή/και εξυβρίζουν και απειλούν με χρήση βίας σε προσωπικό επίπεδο, μέλη της Κ.Δ.Ε και Συνέδρους.

Με αίτημα του μηνυτή, Χρήστου Σπίρτζη, στις 29-11-16, αναβλήθηκε ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, η εκδίκαση της μήνυσης του νυν Υπουργού και τότε Προέδρου του Τ.Ε.Ε, κατά του Προέδρου αλλά και κατά των μελών της Κ.Δ.Ε της περιόδου 2012-2014 της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, επειδή διαμαρτυρήθηκαν με εξωδικα στο Υ.Π.Ε.Κ.Α με τα οποία είχαν καταγγείλει ενέργειες του Τ.Ε.Ε, ως διαχειριστή του πληροφοριακού συστήματος ρύθμισης αυθαιρέτων του ν.4014/2011.

Οι εκλογές της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για την ανάδειξη των Οργάνων Διοίκησης, με απόφαση της Κ.Δ.Ε, ορίστηκαν για τις 2 και 3 Απριλίου 2017 (Κυριακή & Δευτέρα).

Καλούμε όλα τα μέλη της Ένωσης να συστρατευθούν στην υλοποίηση των αποφάσεων του 21ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ και ειδικότερα στην ολοκληρωμένη πρόταση (σχέδιο νόμου) για νομοθετική ρύθμιση του πλαισίου άσκησης επαγγέλματος των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, χωρίς να αποπροσανατολίζονται από μεμονωμένες απόψεις, οι οποίες στερούνται τεκμηρίωσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.


eetem.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Υλοποίηση αποφάσεων 21ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 6:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.