Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο


Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο, γαρνιρισένο με γλάσο ζάχαρης και πασπαλισμένο με ινδοκάρυδο. Απολαύστε ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο κέικ με υπέροχη, πλούσια γεύση…

Υλικά συνταγής

Για το κέικ λεμονιού:
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ψιλοκομμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (έξτρα ψιλή)
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 αυγά
  • 65 γρ. ινδοκάρυδο
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 60 ml γάλα
Για το γλάσο ζάχαρης:
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 1/2 κ.σ. ζεστό νερό
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 30 γρ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 11 x 21 εκ. και στρώνετε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 
  • Για το κέικ λεμονιού: Τοποθετείτε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. 
  • Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι, το χυμό λεμονιού και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε στη φόρμα για 5 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  • Για το γλάσο ζάχαρης: Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Περιχύνετε με το γλάσο το κέικ, πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο και σερβίρετε.


Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.