Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή



Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή για μια γευστικότατη Γιαουρτόπιτα. Απολαύστε τη όλες τις ώρες, με το καφέ, το ρόφημά σας αλλά και σαν αφράτο και ανάλαφρο επιδόρπιο.

Υλικά συνταγής
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 λεμονιού το χυμό

Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Για τη γιαουρτόπιτα: Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και να ασπρίσουν.  Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
  3. Xαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Kατεβάζουμε το μίξερ και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  4. Aδειάζουμε το μείγμα σε τετράγωνο βουτυρωμένο ταψί 26 εκ. Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μην κολλάει η ζύμη στο δοκιμαστικό ξυλάκι. Aφήνουμε την πίτα να κρυώσει.
  5. Για το σιρόπι: Bράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και περιχύνουμε την κρύα πίτα με το σιρόπι ζεστό. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής και σερβίρετε.

Μια συνταγή του Δημ. Σκαρμούτσου
Sintayes.gr

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.