Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent
ΑΝΤΙΓΡΑΦΉ ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΟΣ ΚΏΔΙΚΑ

Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού


Υπέροχα αφράτα Κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο για το οικογενειακό αλλά και το τραπέζι για τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής
  • Για τα κεμπάπ: 
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 5 κ.σ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κοφτό κ.γ. πάπρικα κατά προτίμηση καπνιστή
  • 1 κοφτό κ.γ. κύμινο
  • 3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. μέλι ελαφρύ [όπως ανθόμελο]
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
  • 1  1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μικρό αγγουράκι κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τα κεμπάπ: Τρίβετε τα ξερά κρεμμύδια, πολτοποιείτε τα σκόρδα και τα αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τους κιμάδες και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνετε το μείγμα για αρκετή ώρα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. 
  2. Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα για να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Το βγάζετε το ζυμώνετε λίγο ακόμα και πλάθετε με τα χέρια σας κεμπάπ. Τα ψήνετε σε γκριλιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο έχετε ζεστάνει αλειμμένο με ελαιόλαδο για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας απ” όλες τις πλευρές.
  3. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Όταν είναι έτοιμα τα κεμπάπ και πρόκειται να σερβίρετε φτιάχνετε τη σάλτσα γιαουρτιού. Κόβετε το αγγουράκι σε μικρά κυβάκια μεγέθους μπιζελιού και τα βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύετε και σερβίρετε.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.