Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ»:H νέα εταιρεία του Λαυρεντιάδη με δραστηριότητα τα λιπάσματα


Σαν τη Λερναία Ύδρα ξεφυτρώνουν οι νέες εταιρείες Λαυρεντιάδη με δραστηριότητα τα λιπάσματα
Η νέα χρονιά έφερε την ίδρυση άλλης μίας εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη. Τις παραμονές του 2017, εργαζόμενοι της πρώην ΒΦΛ (νυν ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ) κλήθηκαν να υπογράψουν συμβάσεις σε μια νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε πρόσφατα κι έχει σχέση με το εργοστάσιο λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, αλλά έδρα την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε η εταιρεία «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ», που ουσιαστικά χωρίζει στα δύο την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, η οποία δημιουργήθηκε πέρσι τέτοιον καιρό.

Αν κάποιος διαβάσει την ανακοίνωση ίδρυσης της εταιρίας που έγινε στις 19 Δεκέμβρη στην Αθήνα, διαπιστώνει ότι τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά υπό την έννοια ότι περιγράφονται αναλυτικά οι σκοποί της κι είναι περισσότεροι από 30. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στα 24.000 και ως ιδρυτές φαίνονται Κύπριοι.

Σε αυτούς διαβάζουμε «παραγωγή και εμπορία λιπασμάτων» αλλά και πολλά ακόμη όπως: Παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, αποθήκευση και εμπορία και φυσικού αερίου κάθε μορφής, χονδρικό εμπόριο φυσικού αερίου υγροποιημένου ή σε αεριώδη κατάσταση, αποθήκευση και εμπορία άνθρακα – υγρών καυσίμων, παραγωγή- εισαγωγή-διάθεση και εμπορία βιοκαυσίμων, ίδρυση ιδιωτικών αποθηκών αποταμίευσης εμπορευμάτων κατά τον τελωνειακό κώδικα, παραλαβή- διακίνηση- εμπορία συνθετικής αιθυλικής αλκοόλης κτλ.

«Πόρτα» στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ από το ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού Τύπου, στην Καβάλα θα βρίσκονται όλη την εβδομάδα οι 3 βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επωφελούνται της διακοπής των συνεδριάσεων στη Βουλή προκειμένου να ασχοληθούν με τοπικά θέματα.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό πριν τα Χριστούγεννα όπου εργαζόμενοι της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ επισκέφθηκαν τα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κι άφησαν ημερολόγια της εταιρείας για το νέο έτος. Οι εργαζόμενοι έκαναν το ίδιο παντού στην πόλη. Με μία διαφορά, τα ημερολόγια που προορίζονταν για την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ επιστράφηκαν στην εταιρία. Το ρεπορτάζ του proininews.gr αναφέρει ότι οι βουλευτές είδαν τα ημερολόγια, συνεννοήθηκαν με τα κομματικά στελέχη και τα πακετάρισαν. Με κούριερ τα έστειλαν πίσω στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ. Όταν η εταιρία ζήτησε να μάθει τον λόγο, της απάντησαν ότι «… δυστυχώς δεν είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο».

Δηλώσεις Βογιατζίδη στο «Κόκκινο»

«Όποιος μένει στην Κωλέττη 8Α βρίσκεται με εργοστάσιο λιπασμάτων στην Καβάλα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου των Λιπασμάτων Καβάλας Νίκος Βογιατζίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο». Ο κ. Λαυρεντιάδης προσπαθεί ξανά να δημιουργήσει τετελεσμένα φτιάχνοντας νέα εταιρεία, με περισσότερες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν φυσικό αέριο και άνθρακα. 

Είναι πάγια τακτική, το είχε κάνει και με προηγούμενες εταιρείες ο κ. Λαυρεντιάδης, είπε ο κ.Βογιατζίδης. Δημιουργείται νέα εταιρεία, τρίτη φορά, στο χώρο του ίδιου εργοστασίου, που αναλαμβάνει την παραγωγική δραστηριότητα, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και ενώ υπάρχει από την Αρχή κατά του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» απαγόρευση μεταβίβασης της περιουσίας.Πάνω στις πλάτες της ELFE στήνονται μαγαζιά και παραμάγαζα ... θα έπρεπε άμεσα να επέμβει οικονομικός εισαγγελέας ... τα χρέη της επιχείρησης είναι 230 εκατ. ευρώ, μπορεί και 250 εκατ. ευρώ, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σημείωσε ο ίδιος.Ο κ. Λαυρεντιάδης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κενό που υπάρχει, κινούμενος με έξωφρενικό τρόπο. «Τρολάρει όλο το σύστημα, τη Δικαιοσύνη, το κράτος, τους πάντες, δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν, προσπαθεί να δημιουργήσει δικά του τετελεσμένα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βογιατζίδης.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ELFE (άλλη μία εταιρεία της πρώην ΒΦΛ) φτάνουν τους 180, με 170 να μην έχουν λάβει καν αποζημιώσεις γιατί απολύθηκαν με ψευδομηνύσεις, ενώ δεν μπορούν να πάρουν ούτε επίδομα ανεργίας. «Είμαστε όμηροι της κατάστασης που έχει δημιουργήσει αυτός ο κύριος, όπως χιλιάδες άλλοι που πέρασαν από τα χέρια του», τόνισε.

Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο» και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρ. Νεφελούδης: «Ο γνωστός κ. Λαυρεντιάδης ... είχε την ELFE ... έκανε τρεις εταιρείες από κάτω και πέρασε το προσωπικό ... έκανε 180 απολύσεις -οι τελευταίες εννέα την Παρασκευή- και ξαφνικά δημιουργεί νέα εταιρεία "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ". Για να κάνει διαχείριση όλου του εργοστασίου μετέφερε σε αυτήν όλο το προσωπικό των άλλων εταιρειών, με τι κεφάλαιο; 24.000 ευρώ. Με τι σύνθεση διοικητικού συμβουλίου; Ενας πατέρας και δύο γιοι από την Κύπρο ... αυτή η εταιρεία πήγε να πάρει άδεια λειτουργίας από την αρμόδια διεύθυνση της Καβάλας, 13.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, 30 Δεκεμβρίου».

Οσον αφορά τις κινήσεις του υπουργείου, ο κ.Νεφελούδης ανέφερε ότι «πρώτον, έχουμε συνεννοηθεί και με την Περιφέρεια, την Περιφερειακή Διεύθυνση και τον Περιφερειάρχη, επειδή είναι σε ένα βαθμό αρμοδιότητά τους η αδειοδότηση, ζητήσαμε να μας έρθει όλος ο φάκελος, να επιληφθεί η αρμόδια Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας του υπουργείου Εργασίας, γιατί μιλάμε για επιχειρηματική δραστηριότητα που εμπίπτει στην Οδηγία Seveso, για εταιρείες πάρα πολύ υψηλού κινδύνου, χημικές βιομηχανίες.

Να δούμε λοιπόν αυτή η εταιρεία, με 24.000 ευρώ κεφάλαιο και τη δεδομένη μετοχική σύνθεση όντως μπορεί να ασκεί αυτή τη δραστηριότητα ... δεν μπορεί ο καθένας να θεωρεί ότι, αλλάζοντας τα μαγαζιά σαν πουκάμισα, θα διαχειρίζεται τόσο μεγάλης επικινδυνότητας επιχειρήσεις.»

agro24.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

«Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ»:H νέα εταιρεία του Λαυρεντιάδη με δραστηριότητα τα λιπάσματα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.