ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΛΓΑ:Προγραμματίζει πληρωμή αρχές Μαρτίου για ζημιές του 2016


Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται να προλαβαίνει να πραγματοποιηθεί πληρωμή από τον ΕΛΓΑ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Οι παραγωγοί θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως τις αρχές Μαρτίου ώστε να δουν αποζημιώσεις για τις ζημιές της Άνοιξης και του Καλοκαιριού του 2016 στην παραγωγή τους. 
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Φάνης Κουρεμπές, προσθέτοντας ότι στην επερχόμενη πληρωμή θα περιλαμβάνονται, εκτός από πληρωμές για ζημιές που έγιναν μέσα στο 2016 και εκκρεμότητες αποζημιώσεων παλαιότερων ετών, σε μικρό αριθμό παραγωγών, που τακτοποίησαν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό. Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος το ποσού της επικείμενης πληρωμής, σύμφωνα με τον κ. Κουρεμπέ, αυτό θα ανέρχεται μίνιμουμ στα 15 εκατ. ευρώ.

Πιθανότερη ημερομηνία πληρωμής 3 Μαρτίου

Την Παρασκευή, 3 Μαρτίου, έθεσε ως ημέρα της επερχόμενης πληρωμής ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ. Αίτιο της καθυστέρησης μερικών ημερών, σε σχέση με την καθιερωμένη, σε γενικές γραμμές πληρωμή κάθε τέλος του μήνα, ανέφερε την έλευση ενός επικαιροποιημένου αρχείου από την εφορία που περιλαμβάνει έναν αριθμό παραγωγών (περί τους 100) που τακτοποίησαν τις εκκρεμότητές τους και μπορούν να εισπράξουν αποζημιώσεις για ζημιές προηγούμενων ετών (2012, 2013, 2014 και 2015) που είχαν, μέχρι πρότινος «παγώσει».

«Ανάλογα με τον φόρτο του εκάστοτε υποκαταστήματος οι πληρωμές μπορεί να αφορούν ζημιές από την Άνοιξη ή ακόμα και από το Καλοκαίρι. Το ποσό των 15 εκατομμυρίων μπορεί να αυξηθεί», πρόσθεσε ο κ. Κουρεμπές.

Πληρωμές για ζημιές στους κτηνοτρόφους από τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου

Στο μεταξύ την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων των ζημιών του Χειμώνα στο ζωικό κεφάλαιο, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, αναφέροντας ότι τα πρώτα χρήματα θα τα δουν οι κτηνοτρόφοι στη μεθεπόμενη πληρωμή (σε περίπου 40 ημέρες δηλαδή). Ο ίδιος ανέφερε ότι οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού γεωπόνων και κτηνιάτρων θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σε ερώτημα για το πότε θα είναι έτοιμος ο ΕΛΓΑ να ξεκινήσει να πληρώνει ζημιές για φυτικό κεφάλαιο που προκλήθηκαν από τους παγετούς, ο κ. Κουρεμπές εκτίμησε ότι αυτό θα είναι εφικτό σε περίπου 3 μήνες. «Υπάρχουν και περιοχές που ολοκληρώνονται οι εκτιμήσεις πριν ακόμα προσλάβουμε προσωπικό, για παράδειγμα στη Λέσβο σε 10 - 15 ημέρες ολοκληρώνονται οι εκτιμήσεις».

Σχετικά με το πως θα κατανεμηθεί το έκτακτο προσωπικό για να δουλέψει με τις εκτιμήσεις των ζημιών της βαρυχειμωνιάς ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι το κάθε υποκατάστημα έχει στείλει αίτημα με το απαιτούμενο προσωπικό που χρειάζεται για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα».
 
agrotypos
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΕΛΓΑ:Προγραμματίζει πληρωμή αρχές Μαρτίου για ζημιές του 2016 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: