ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σταύρος Αραχωβίτης:Παράλογη η παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο για τσίπουρο & τσικουδιά
Παράλογη χαρακτήρισε την παραπομπή της χώρας μας από την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον μη εναρμονισμό της φορολογίας στο τσίπουρο και την τσικουδιά στο επίπεδο του κανονικού συντελεστή (Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης - ΕΦΚ) που ισχύει και στα άλλα αλκοολούχα ποτά, ο βουλευτής Ν. Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αραχωβίτης. 
 
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα το νομικό καθεστώς της ΕΕ για το τσίπουρο και την τσικουδιά πιθανόν να αλλάξει ευνοώντας τη χώρα μας, κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος παραπομπής.

«Εμείς είχαμε ως χώρα προστατευόμενο το ούζο, και έχουμε προτείνει και είμαστε σε διαβούλευση ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να πάρουμε απάντηση αν θα ενταχθεί και το τσίπουρο σε αυτή τη διαδικασία. 
 
Η διαδικασία αλλαγής του κανονισμού και συλλογής προτάσεων των χωρών μελών της Ε.Ε. έχει ξεκινήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από πέρσι το καλοκαίρι και στα πλαίσια αυτής έχουν καταταθεί οι προτάσεις της χώρας μας και για άλλα ποτά, όχι μόνο για το τσίπουρο. Από τη μια μας ζητάνε τις προτάσεις μας για να αλλάξουμε τον κανονισμό και από την άλλη μας παραπέμπουν. Αν περάσει η ελληνική πρόταση όπως τη θέλουμε, να μπει δηλαδή σε καθεστώς μειωμένου ΕΦΚ (50%) το τσίπουρο και η τσικουδιά, θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα», 
 
ανέφερε ο κ. Αραχωβίτης.
 
agrotypos
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σταύρος Αραχωβίτης:Παράλογη η παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο για τσίπουρο & τσικουδιά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: