ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Απόχη από τις εκλογές των κεντρικών οργάνων της ΕΕΤΕΜ δηλώνουν ΔΑΚΕ και Ρ.Α.Σ.


Την αποχή τους από τις επικείμενες εκλογές κεντρικών οργάνων της Ε.Ε.ΤΕ.Μ. (Πανελλήνια Ένωση που εκπροσωπεί τους πτυχιούχους μηχανικούς ΤΕΙ) ανακοίνωσαν με κοινό δελτίο τύπου οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. και της Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης (Ρ.Α.Σ.)

Αναλυτικά σε κοινό δελτίο τύπου αναφέρουν:

Βασικός κανόνας για την λειτουργία των συλλογικών οργάνων είναι η αποδοχή και η πιστή τήρηση των κανόνων της Δημοκρατίας. Η μακρόχρονη πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στην Χώρα μας έχει διαμορφώσει τους κανόνες που πρέπει να διέπουν τη σχέση μεταξύ των ατόμων ή ομάδων (παρατάξεις) μέσα σε κάθε οργανωμένο σύνολο, είτε αυτό έχει κοινωνική, αυτοδιοικητική, συνδικαλιστική, επαγγελματική, επιστημονική ή άλλη αναφορά. Τα συλλογικά όργανα που έχουν επιστημονική αναφορά υποχρεούνται να εφαρμόσουν τους παρακάτω κανόνες:

• Οφείλουν και πρέπει να είναι ανεπηρέαστα από την κεντρική εξουσία και να εκφράζουν τις πραγματικές ανάγκες των μελών τους.

• Οφείλουν και πρέπει να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων.

• Οφείλουν και πρέπει να ενισχύουν τη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων στη διαμόρφωση του διαλόγου που αφορά το παρόν και το μέλλον του κλάδου σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο.

• Οφείλουν και πρέπει να συγκροτούν Διοικητικά Συμβούλια και εποπτικά όργανα, στα οποία θα έχουν «δυνατότητα εκπροσώπησης» όλες οι παρατάξεις που έχουν εκλεγεί. 

• Οφείλουν και πρέπει να ενεργούν με διαφάνεια, προάγοντας τις θέσεις του οργάνου και ισχυροποιώντας το θεσμικό του ρόλο. Δυστυχώς, όταν αυτοί οι κανόνες δεν τηρούνται από τις πλειοψηφίες, τα υπόλοιπα μέλη οφείλουν να προβούν σε δημόσια καταγγελία και εάν δεν συμβάλουν στην εφαρμογή των Δημοκρατικών κανόνων τότε, η αποχώρηση και μη αναγνώριση του οποιουδήποτε αποτελέσματος αποτελεί μονόδρομο. Οι παρατάξεις που υπογράφουμε το κείμενο, είναι γνωστό, ότι διαφωνούμε κάθετα και ριζικά σε μια σειρά πολιτικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, συμφωνούμε όμως, ότι κάθε περαιτέρω συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. αποτελεί προσβολή στις αρχές της Δημοκρατίας και αδιαφορία για την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη των συναδέλφων.

Συμφωνούμε επίσης, ότι η συνέχιση της εφαρμοζόμενης πολιτικής από τη Διοίκηση της Ένωσης, οδηγεί τον Κλάδο σε επαναλαμβανόμενες ήττες και σε καμία περίπτωση δεν συμβάλει στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων των Μηχανικών Τ.Ε.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Δ.Ε ΕΕΤΕΜ

ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε 

Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Απόχη από τις εκλογές των κεντρικών οργάνων της ΕΕΤΕΜ δηλώνουν ΔΑΚΕ και Ρ.Α.Σ. Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: