Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent
ΑΝΤΙΓΡΑΦΉ ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΟΣ ΚΏΔΙΚΑ

Κεφτεδάκια τηγανιτά με σάλτσα φέτας



Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια τηγανιτά σερβιρισμένα με σάλτσα φέτας. Μια εύκολη και απλή συνταγή για να απολαύσετε υπέροχα κεφτεδάκια σαν μεζεδάκι με το ποτό σας ή σαν κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με πατάτες.

Υλικά συνταγής
  • Για τα κεφτεδάκια:
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. κιμά χοιρινό
200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. ψωμί 2 ημερών μουλιασμένο & στυμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 1/2 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 αυγό 
1 κ.γ. ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα φέτας:
200 γρ. φέτα
100 γρ. γιαούρτι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής
  • Για τα κεφτεδάκια: Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνετε πολύ καλά, για 5 λ περίπου. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη για 1 ώρα να ενωθούν οι γεύσεις.
Τα βγάζετε από το ψυγείο και τα ζυμώνετε για 1 λ ακόμα. Πλάθετε κεφτεδάκια μεγέθους και σχήματος προτίμησής σας, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία. 
  • Για τη σάλτσα φέτας: Βάζετε σε μπλέντερ τη φέτα χοντροκομμένη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και τα χτυπάτε να ενσωματωθούν φροντίζοντας να μη πολτοποιηθεί η φέτα άλλα να μείνουν κομματάκια σαν κόκκους φακής.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα φέτας ως μεζέ ή ορεκτικό ή ως κυρίως γεύμα με ντομάτα σαλάτα, πατάτες τηγανιτές και φρέσκο ψωμί.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κεφτεδάκια τηγανιτά με σάλτσα φέτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.