Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent
ΑΝΤΙΓΡΑΦΉ ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΟΣ ΚΏΔΙΚΑ

Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο


Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, γαρνιρισμένο με μοτσαρέλα και παρμεζάνα, σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο που βρήκαμε εδώ για να το απολαύσετε σαν ορεκτικό, μεζέ ή και κυρίως πιάτο.

Υλικά συνταγής
  • 2 μελιτζάνες
  • 500 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
  • 5 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 80 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C και λαδώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και ένα δεύτερο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30 x 20 εκατοστά.
  • Κόβετε τις μελιτζάνες σε 16 φέτες 1 εκ. περίπου. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 15-20 λ, να “ιδρώσουν” για να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε καλά, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις τοποθετείτε, σε ενιαίο στρώμα πάνω στο λαδωμένο ταψί του φούρνου. Ψεκάστε τες με λίγο λάδι και ψήστε τες για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν.
  • Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Σοτάρετε σε ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι, προσθέτετε το σκόρδο, τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου.
  • Σε μπολ βάζετε το ανθότυρο, το βασιλικό, τα 3/4 της παρμεζάνας, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα ανακατεύετε καλά με κουτάλι. Βάζετε στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας 1 κ.σ. μείγμα ανθότυρου, τις τυλίγετε σφιχτά και τις τοποθετείτε στο λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με το τελείωμα του ρολού προς τα κάτω. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας και μείγματος ανθότυρου.
  • Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε για 15 λ περίπου. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο το πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και ξαναψήνετε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Γαρνίρετε με φυλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.