Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μανταρινόπιτα σιροπιαστή με γιαούρτι χωρίς αλεύρι


Μανταρινόπιτα σιροπιαστή με γιαούρτι χωρίς αλεύρι. Ένα σιροπιαστό νόστιμο γλυκό για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα σας ενθουσιώσει με τη γεύση του.

Υλικά συνταγής
  • 1 πακέτo φύλλο κρούστας [*]
  • 250 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 3 μανταρίνια
  • 20 γρ. (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 500 γρ. γιαούρτι αγελαδινό 4% λιπαρά (2,5 κεσεδάκια)
  • Για το σιρόπι:
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • ξύσμα και χυμό από 2 μεγάλα μανταρίνια
  • φλούδα μανταρινιού σε λεπτές φετούλες για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
  • Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το απλώνουμε να στεγνώσει για 15 λ.
  • Σε μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι. Με σύρμα τα χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ψιλοκόβουμε το στεγνό, πλέον, φύλλο και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα, ώστε να ξεχωρίσει κομμάτι κομμάτι. Το προσθέτουμε στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να βραχούν τα φύλλα από τα υγρά υλικά και την αφήνουμε 10′ να σταθεί πριν τη βάλουμε στο προθερμασμένο φούρνο.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί 45 x 27 και αδειάζουμε τη μανταρινόπιτα. Πρέπει να είναι λεπτή σε πάχος. Ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι. Αφήνουμε να σταθεί για 15 λ σε θερμοκρασία δωματίου. Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ο C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, ή στους 160 ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 35 λ, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί. Αν χρησιμοποιήσετε μικρότερο ταψί θα χρειαστεί περισσότερη ώρα. Κάντε το πείραμα τς στεγνής οδοντογλυφίδας. Σιροπιάζουμε τη ζεστή μανταρινόπιτα με το κρύο σιρόπι.
  • Για το σιρόπι: Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Προαιρετικά προσθέτουμε και τις φετούλες μανταρινιού. Βράζουμε για 5 λ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα. Αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι τη ζεστή μανταρινόπιτα και διακοσμούμε με τις φετούλες σαν σπιρτόξυλα. Για μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα και σωστό σιρόπιασμα, από πάνω μέχρι κάτω, η στρώση της πίτας πρέπει να είναι λεπτή.
[*] Φύλλο Κρούστας «πολίτικο» alfa ή άλλο επιλογής σας.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μανταρινόπιτα σιροπιαστή με γιαούρτι χωρίς αλεύρι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.