ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καλλιεργούν βιολογικά λαχανικά μέσα σε ενυδρείο, χρησιμοποιώντας απόβλητα ψαριώνΤη βιολογική καλλιέργεια λαχανικών μέσα σε ενυδρείο με τη χρήση απόβλητων ψαριών πέτυχαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσω της διαδικασίας της ενυδρειοπονίας, μαθητές λυκείου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι μάλιστα ίδρυσαν και τη δική τους εμπορική εταιρεία για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της μεθόδου τους. 

Η ιδιαίτερη αυτή καλλιέργεια αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού και εκπαιδευτικού πρότζεκτ ομάδας μαθητών του γενικού λυκείου και του επαγγελματικού λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μελών του Club Eπιχειρηματικότητας του ιδρύματος. Αποτελεί δε τη συμμετοχή τους σε εμπορική έκθεση, που διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων στις 17 Φεβρουαρίου.

«Υλοποιήσαμε την τεχνική της ενυδρειοπονίας, η οποία είναι το τέλειο κλειστό σύστημα παραγωγής τροφίμων, και το πιο βιολογικό. Είναι μια μέθοδος κάθετης καλλιέργειας και ανάπτυξης των φυτών μαζί με τα ψάρια. Τα ψάρια κρατούνται σε δεξαμενές και τα φυτά αυξάνονται και αναπτύσσονται υδροπονικά, δηλαδή χωρίς χώμα στην επιφάνεια του ενυδρείου. 

Όταν τα ψάρια ζουν σε δεξαμενές, τα απόβλητά τους, τα οποία είναι θρεπτικά για τα φυτά, αυξάνονται στο νερό. Τα οφέλη αυτής της τεχνικής είναι πολλαπλά, καθώς δε χρειάζονται φυτοφάρμακα ή βοτάνισμα, τα φυτά της ενυδρειοπονίας μεγαλώνουν με διπλάσια ταχύτητα και έχουμε έως και δεκαπλάσιες καλλιέργειες στον ίδιο χώρο. 

Επιπλέον, η ενέργεια που ξοδεύεται είναι 70% μικρότερη από την κλασική, η απαιτητικότητα ποτίσματος είναι μόλις 2% σε σχέση με αυτή των φυτών στο χώμα, ενώ το σύστημα κοστίζει 80-100 ευρώ», δήλωσε η μαθήτρια της Β? τάξης του Γενικού Λυκείου και μέλος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της μαθητικής εταιρίας Vitalis, Αριάδνη Λαφάρα.

zougla

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Καλλιεργούν βιολογικά λαχανικά μέσα σε ενυδρείο, χρησιμοποιώντας απόβλητα ψαριών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: