Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ με τους ΑΓΡΟΤΕΣ»


Ο Πρόεδρος και όλοι εμείς στη ΝΔ, πιστεύουμε ότι η αγροτική ανάπτυξη και, κυρίως, η αειφόρος αγροτική ανάπτυξη αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κινητήριους μοχλούς ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, κοστολογημένες, και άμεσα υλοποιήσιμες που θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση του Πρωτογενούς Τομέα.

Μια «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες».

Καθαρές κουβέντες. Κοστολογημένες προτάσεις.

Στόχος μας, η αντιμετώπιση των τραγικών αστοχιών της σημερινής Κυβέρνησης που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην αγροτική οικονομία, αλλά και των χρόνιων, αναμφίβολα, προβλημάτων που ταλανίζουν τον Έλληνα αγρότη.

Έτσι, λοιπόν, η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων σε συνεργασία με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, τους αρμόδιους Τομεάρχες αλλά και στελέχη ξεκίνησαν ένα οδοιπορικό σε όλη την Ελληνική αγροτική περιφέρεια.

Σκοπός, να αναπτύξουμε μια ουσιαστική και άμεση επικοινωνία. Ένα δημιουργικό διάλογο με τους Έλληνες αγρότες.

Επιδίωξη, η καταγραφή των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο όπως τα βιώνει στη σκληρή καθημερινότητά του.

Στόχος, η διαμόρφωση προτάσεων και λύσεων από κοινού με τους αγρότες.

Γιατί μόνο μέσα από βαθιές τομές και πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα καταστήσουν τον αγροτικό τομέα τον πραγματικό μοχλό ανάπτυξης της Πατρίδας μας.

Το οδοιπορικό

Το οδοιπορικό της «Συμφωνίας Αλήθειας με τους Αγρότες» ξεκίνησε, μετά την παρουσία και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 και συνεχίστηκε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2016.

Περιελάμβανε μεταξύ άλλων: 

Επισκέψεις σε 7 Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και 21 Περιφερειακές Ενότητες (Νομοί).
23 ανοικτές συζητήσεις σε αντίστοιχες πόλεις και Δήμους, με διάρκεια διαβούλευσης άνω των 60 ωρών.
Σειρά συναντήσεων με αγροτικούς φορείς και επισκέψεις σε γεωργο-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και αγροδιατροφικές επιχειρήσεις. Το σχέδιο της ΝΔ, όπως το συνδιαμορφώσαμε μέσα από αυτό το οδοιπορικό με τους αγρότες μας, το περιέγραψε πρόσφατα ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή για τον Πρωτογενή Τομέα.
Η αγροτική πολιτική που σχεδιάζουμε στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες. Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας – κυρίως μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής – και τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο υγιούς αγροτικής επιχειρηματικότητας, μέσα από το οποίο στηρίζεται και η δημιουργία βιώσιμων συλλογικών αγροτικών οργανώσεων.
Και θα το πετύχουμε με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και στόχους:
1. Eνθάρρυνση της σύστασης Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών ανά προϊόν, την αντικατάσταση του πρόσφατα ψηφισθέντος Συνεταιριστικού νόμου με έναν νέο που θα επιτρέπει στις συλλογικές οργανώσεις των αγροτών να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του συνεργατισμού.
2. Άμεση ενεργοποίηση όλων των Μέτρων και διαρθρωτικών πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
3. Διασφάλιση εγγυητικών κεφαλαίων, δανειοδότησης και επαρκούς χρηματοδότησης του αγροτικού τομέα.
4. Προώθηση της δυνατότητας επιπρόσθετης κάλυψης των ζημιών των γεωργών και κτηνοτρόφων, ειδικά για ζημιές που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές, μέσω της παρουσίας του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα στην υπηρεσία του αγρότη, παράλληλα και συνδυαστικά με τον κρατικό ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ.
5. Επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού χρήσεων γης ανά περιοχή. Την πρόβλεψη της περαιτέρω αξιοποίησης των γεωργικών αποβλήτων και υπολειμμάτων.
6. Υποστήριξη της σύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
7. Ανάπτυξη πιστοποιημένων προϊόντων με βάση το αίγειο γάλα και την υποστήριξη της Ελληνικής ορεινής κτηνοτροφίας. Προώθηση νέων σημάτων ιδιαίτερων προϊόντων, που παράγονται σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας.
8. Καθιέρωση τακτικού, δομημένου διαλόγου της Κυβέρνησης με τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις παραγωγών κατά προϊόν.
9. Δημιουργία Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να αναλάβει το θεσμικό ρόλο της εκπροσώπησης των παραγωγών.
10. Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές.
11. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.
12. Μείωση, μεσοσταθμικά, του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών.
13. Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα κέρδη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγροτική οικονομία από το 29% στο 20% εντός 2 ετών.
 
Οι ανωτέρω δεσμεύσεις δεν εξαντλούν, αλλά αποτελούν μέρος του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την αγροτική πολιτική.

Γιατί, η βιώσιμη ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα αποτελεί ορόσημο και προτεραιότητα για το κόμμα μας, μοχλό ανάπτυξης για την Πατρίδα μας.

Και πολύ σύντομα, ως Κυβέρνηση, θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας.
 
nd.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ με τους ΑΓΡΟΤΕΣ» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: