ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Έως τα τέλη της εβδομάδας η ψήφιση νομοσχέδιου για συμβασιούχους, μεταττάξεις, αποσπάσεις


Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας πρόκειται να ψηφιστεί νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας και άλλες διατάξεις», στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση (άρθρο 25) για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων. Σε αυτή τη δέσμευση προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Συνδικάτου ΟΤΑ που πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση του ν/σ ολοκληρώνεται την Τρίτη στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και στη συνέχεια πρόκειται να ενταχθεί στην Ολομέλεια ώστε να ψηφισθεί έως τα τέλη της εβδομάδας.

Αυτό πρακτικά, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σημαίνει ότι το ν/σ δεν πρόκειται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου, ώστε να μην νομιμοποιούνται οι Επίτροποι να επιστρέψουν αθεώρητα τα σχετικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν. Αυτο σημαίνει ότι είναι αδύνατον να προλάβουν οι συμβασιούχοι την πληρωμή της 21-23ης Φεβρουαρίου και, άρα, αυτή, με το δεδομένο ότι τα χρήματα μπαίνουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών τρεις ημέρες πριν την καταβολή της μισθοδοσίας, θα γίνει είτε στις 10 Μαρτίου είτε μετά τις 21 του μηνός.

Συνδικάτο ΟΤΑ: Τέλη Μαρτίου η πληρωμή

Μετά την συνάντηση με τον κ. Πουλάκη οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ προχώρησαν στην εκτίμηση ότι οι συμβασιούχοι θα πληρωθούν στα τέλη Μαρτίου. Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία του Συνδικάτου που συναντήθηκε με τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Πουλάκης, δεν ανέλαβε καμιά δέσμευση στο αίτημα των εργαζομένων για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που του έθεσαν.

Όπως ξεκαθάρισε ο ΓΓ του ΥΠΕΣ, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «η διαδικασία για την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων θα ξεκινήσει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που εμπεριέχει τη σχετική τροπολογία για τους συμβασιούχους», η οποία όπως ανακοίνωσε αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας.

Αυτό στην πράξη, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, σημαίνει ότι οι συμβασιούχοι θα πληρωθούν στα τέλη Μάρτη και ενώ παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και 3 μήνες. Η αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αττικής επανέλαβε στον Κ. Πουλάκη την απαίτησή του για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων.

Αναφορικά με μια σειρά ειδικότητες των συμβασιούχων (π.χ. ηλεκτρολόγοι κλπ.), οι συμβάσεις των οποίων έχουν λήξει από τις 31/12/2016 και εργάζονται με παράταση, ο Κ. Πουλάκης παρέπεμψε στην 1η τροπολογία, η οποία ωστόσο όπως αναφέρουν μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ «τους αφήνει ξεκρέμαστους, όπως επίσης και στην ξεχωριστή πολιτική των δημάρχων, ανά δήμο.

Από την πλευρά του, το Συνδικάτο ΟΤΑ απαίτησε καμιά απόλυση εργαζομένου, διατήρηση όλων των συμβάσεων μέχρι τις 31-12-2017 και μετατροπή τους σε Αορίστου Χρόνου.

 Αναλυτικά η ανακοινωση που εξέδωσε το Συνδικάτο ΟΤΑ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σήμερα 20 του Φλεβάρη πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και συνάντηση με το Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου απαιτώντας τη άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων για όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη παραμονή στη δουλειά όλων ανεξαρτήτως ειδικότητας αλλά και τη μετατροπή των συμβάσεων τους μετά τις 31-12-2017 σε Αορίστου Χρόνου.

Από τη μεριά του ο Γεν. Γραμματέας μας δήλωσε ότι όσο αφορά τα καταβολή των μισθών, η τροπολογία που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει ξεσπάσει από κάποιους επιτρόπους βρίσκεται στη βουλή και εντός της εβδομάδας θα ψηφισθεί. Ενώ όσο αφορά την παραμονή στη δουλειά όλων των συναδέλφων δήλωσε, ότι από τη μεριά της κυβέρνησης η πρόθεση της εκφράστηκε στη πρώτη τροπολογία, σήμερα εναπόκειται στη πολιτική της κάθε δημοτικής αρχής. Ενώ όσο αφορά τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις μας παρέπεμψε στις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών τη προηγούμενη βδομάδα στη βουλή.

Στην ανταπάντηση μας ότι ακόμα και σήμερα αν ψηφισθεί η τροπολογία οι συνάδελφοι θα πληρωθούν μετά από ένα μήνα και άρα το υπουργείο θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον το ελάχιστο να δώσει σήμερα εντολή και να αφεθούν ανοιχτές οι ημερομηνίες από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών έτσι ώστε άμεσα να πάνε τα εντάλματα. Η απάντηση του Γεν. Γραμματέα ήταν: «οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες, τι θα πάθουν αν μείνουν και μια βδομάδα επιπλέον;» Όμως πολύ καλά γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι μια βδομάδα αλλά πολύ παραπάνω.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην ίδια ρότα με τη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών. Σκοπός και στόχος τους είναι το πώς θα καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσουν τους ευρωπαίους εταίρους της αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αδιαφορώντας για τις άμεσες ανάγκες αλλά και την επιβίωση των συναδέλφων αλλά και των οικογενειών τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανώσουν, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Τώρα σε κάθε δήμο να δημιουργηθούν επιτροπές συμβασιούχων γιατί ουσιαστικά όλα είναι υπό αίρεση, η μισθοδοσία, το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά κ.λ.π.

Συνάδελφοι δεν κάνουμε βήμα πίσω από το Δικαίωμα μας στη ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ενώνουμε τη φωνή μας, τη δύναμη μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους παίρνουμε μαζικά στο ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

aftodioikisi

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Έως τα τέλη της εβδομάδας η ψήφιση νομοσχέδιου για συμβασιούχους, μεταττάξεις, αποσπάσεις Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: