Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ρολό σοκολάτας με μπισκότα & καρύδια


Μια συνταγή για ένα σοκολατένιο ρολό με μπισκότα και καρύδια. Απολαύστε το σκέτο ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

Υλικά συνταγής
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 85 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου Πτι μπερ ή Μιράντα θρυμματισμένα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ ανακατεύετε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια και βάζετε το μείγμα σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία το νερό, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για τουλάχιστον 4-5 λ μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα.
  • Κατεβάζετε το μείγμα από το μπεν μαρί, το αφήνετε να γίνει χλιαρό και στη συνέχεια προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα θρυμματισμένα με τα χέρια σας μπισκότα. Ανακατέψτε καλά αλλά απαλά να ενσωματωθούν στο μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ ρευστό προσθέστε λίγα ακόμα μπισκότα.
  • Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας μια λαδόκολλα. Στρώνετε το μείγμα κάθετα στην άκρη της μεγάλης επιφάνειας της λαδόκολλας. Κάνετε ένα σφιχτό ρολό με τη λαδόκολλα και στρίβετε τις άκρες σφιχτά σαν “καραμελίτσα”. Βάζετε το ρολό σε δίσκο και το τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει, το ξεφορμάρετε, το πασπαλίζετε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ρολό σοκολάτας με μπισκότα & καρύδια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.