ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αυτόνομο ΤΕΙ Μεσολογγίου ζητά ο δήμαρχος από τον Υφυπουργό Παιδείας

 
 
O Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει τα εξής για το ΤΕΙ Μεσολογγίου: «Οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι όπως προβλεπόταν μέσα από το σχέδιο «Αθηνά», είχαν σοβαρότατες συνέπειες στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Το άλλοτε κορυφαίο στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας ΤΕΙ Μεσολογγίου το οποίο διέθετε ελκυστικά γνωστικά αντικείμενα και διαθέτει ακόμη σήμερα άρτιες κτηριακές εγκαταστάσεις, έχει χάσει δυστυχώς την αυτονομία του και πλέον αποτελεί ένα υποβαθμισμένο παράρτημα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στην Πάτρα. 
 
Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΤΕΙ Μεσολογγίου μπορείτε να την δείτε εδώ. Στο πλαίσιο αυτό, για τον Δήμο το ζήτημα επανίδρυσης και επαναλειτουργίας αυτόνομου ΤΕΙ Μεσολογγίου, χωρίς οποιεσδήποτε «παραλλαγές» ή πλάγιες χωροθετήσεις, αποτελεί πάγια διεκδίκηση του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. 
 
Ωστόσο, ως ένδειξη αναγνώρισης του δίκαιου αιτήματός μας, αποτελεί η άμεση επιστροφή της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας Τ.Ε. (πρώην ΘΕΚΑ) στο Μεσολόγγι όπου οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν εξυπηρετούν πλήρως το γνωστικό της αντικείμενο. 
 
Η εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των ίδιων των φοιτητών είναι αδιανόητη. Επισημαίνεται δε πως η θέση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για τυχόν πρόθεση μετακίνησης οιουδήποτε υφιστάμενου τμήματος ή σχολής εκτός Μεσολογγίου είναι αδιαπραγμάτευτη». 
 
Οι ανωτέρω θέσεις του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, έχουν παραδοθεί στον κ. Υφυπουργό υπό μορφή υπομνήματος κατά την χθεσινή του επίσκεψη στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο.
 
 Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη για το ΤΕΙ Μεσολογγίου: 
 
Ο κ. Μπαξεβανάκης πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη χθες στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου, όπου έγινε αγιασμός και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Σε δηλώσεις του στην ΑΙΧΜΗ ο κ. Μπαξεβανάκης και ερωτώμενος για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με το ΤΕΙ Μεσολογγίου, υπογράμμισε αρχικά ότι το σχέδιο «Αθηνά», όπως εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταστροφικές συνέπειες στο σύνολο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
 
«Έχουμε στα χέρια μας μια καυτή πατάτα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η συζήτηση που ανοίγει για την τριτοβάθμια εκπαίδευση γίνεται με ακαδημαϊκά πλέον κριτήρια, με αξιολόγηση των ιδρυμάτων, αλλά και με τη σύνδεση που έχουν με την τοπική κοινωνία. «Μιλάμε για τμήματα που είναι βιώσιμα και οι σημερινοί μαθητές θα τα έχουν ως πρώτη επιλογή και θα είναι ελκυστικά. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιήσουμε και τις προτάσεις που κάνουν τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και τις προτάσεις των τοπικών αρχών κάθε περιοχής, με κριτήρια ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός. 
 
Σε ό,τι αφορά το ΤΕΙ Μεσολογγίου δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη απάντηση, αν θα μπορεί να περιμένει αλλαγές, αλλά περιορίστηκε στο να πει: «Θα εξετάσουμε όλα τα κριτήρια που προανέφερα, θα εξετάσουμε και τις προτάσεις που κάνουν τα ίδια τα ιδρύματα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι τεκμηριωμένες και αν είναι έτσι θα τις κάνουμε δεκτές. Δεν θα κάνουμε δεκτές προτάσεις που στηρίζονται σε κριτήρια που δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του τόπου. Ξέρουμε ότι το Μεσολόγγι είναι ένας τόπος που έχει παρελθόν στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μάλιστα επιτυχημένο και αυτό ασφαλώς θα το λάβουμε υπόψη μας». 
 
Καταλήγοντας συμπλήρωσε ότι σε γενικές γραμμές σε πολλά τριτοβάθμια ιδρύματα θα υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις του σχεδίου «Αθηνά».

  Foititikanea.gr 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αυτόνομο ΤΕΙ Μεσολογγίου ζητά ο δήμαρχος από τον Υφυπουργό Παιδείας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: