Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ρεβύθια με λουκάνικο



Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Ρεβύθια κοκκινιστά στη κατσαρόλα με λουκάνικο, πιπεριά, κύμινο, πάπρικα, γαρνιρισμένο με λίγο γιαούρτι.

Υλικά συνταγής
  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 130 γρ. λουκάνικο με πράσο ή πορτοκάλι
  • 1 ξηρό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτέ
  • 2 κ.γ. κοφτά καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα καπνιστή
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • γιαούρτι για γαρνίρισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
  • “Μουλιάζετε” τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα στραγγίζετε τα περιχύνετε με 1 κ.σ. σόδα, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10 λ με τη σόδα. Τα ξεπλένετε με πολύ τρεχούμενο νερό για να φύγει καλά η σόδα και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν σε νερό μόνο, χωρίς αλάτι. Μόλις βράσουν τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Εν” τω μεταξύ κόβετε σε φετούλες το λουκάνικο και το σοτάρετε σε αντικολητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να φύγει το λίπος του. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνετε σε ρηχή, πλατιά κατσαρόλα, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2λ περίπου. Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε και τα σοταρισμένα λουκάνικα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύετε και σοτάρετε για 1 λ ακόμα.
  • Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα ρεβύθια, το κύμινο, τη πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε και 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράζετε τα ρεβύθια για 30-40 λ περίπου. Σερβίρετε, προαιρετικά, με λίγο γιαούρτι και το απολαμβάνετε.
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Ρεβύθια με λουκάνικο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.