Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent
ΑΝΤΙΓΡΑΦΉ ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΟΣ ΚΏΔΙΚΑ

Χοιρινά παϊδάκια (Ribs) με bbq sauce & πικάντικο ρύζι μπασμάτι


Υπέροχα χοιρινά παϊδάκια (Ribs) καραμελωμένα bbq sauce και μυρωδάτο ρύζι μπασμάτι. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο πιάτο τόσο για το οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι όσο και για το επίσημο γιορτινό τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής
 
1.800 γρ. χοιρινά παιδάκια
1/2 φλ. τσαγιού τοματοπολτός
1/4 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας (δική σας ή έτοιμη εμπορίου)
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
1/2 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 ½ κ.σ. Worcestershire sauce
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. σπορέλαιο
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
αλάτι πιπέρι
  • Για το πικάντικο ρύζι:
20 γρ. ρύζι βούτυρο
1 φλ. τσαγιού Μπασμάτι (Basmati)
1/4 κ.γ. σκόνη τσίλι
1 κ.γ. κουρκούμη
αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρο, χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 180 βαθμούς στον αέρα. Καλύπτετε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη.
  • Για τη bbq sauce: Σε ένα μπολ βάζετε το ντοματοπελτέ, τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το ξύδι, τη σάλτσα Worcestershire, το λάδι, 5-6 κ.σ. νερό και τη μουστάρδα και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια τα τοποθετείτε στο ταψί και με ένα πινέλο τα “βουρτσίζετε” με τη bbq sauce. Σκεπάζετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα παϊδάκια στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο γυρίζετε τα παϊδάκια από την άλλη πλευρά και τα βουρτσίζετε με την υπόλοιπη σάλτσα bbq, αν σας έχει περισσέψει, ή με τους ζωμούς από το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20-25 λ περίπου επιπλέον ή μέχρι να ψηθούν καλά.
  • Για το ρύζι: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το ρύζι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ρύζι, το τσίλι σε σκόνη, το κουρκούμη και αλάτι και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 λ να καλυφθεί το ρύζι από τα μπαχαρικά. Προσθέτετε το καλαμπόκι και 1,5 λ νερό.
  • Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20-25 λ μέχρι να απορροφηθεί το νερό και μαλακώσει το ρύζι. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το κόλιανδρο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε το ρύζι με τα παϊδάκια και τα συνοδεύετε με σαλάτα λάχανο
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Χοιρινά παϊδάκια (Ribs) με bbq sauce & πικάντικο ρύζι μπασμάτι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.