Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μους σοκολάτας με γιαούρτι


Μια υπέροχη, ανάλαφρη και δροσερή μους σοκολάτας με γιαούρτι που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα κλασικό, αγαπημένο επιδόρπιο με κρεμώδη υφή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του.

Υλικά συνταγής
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες ημίγλυκης κουβερτούρας
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 170 γρ. γιαούρτι πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
  • τριμμένη σε φλούδες σοκολάτα και φρέσκα σμέουρα ή φράουλες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε ένα μπολ βάζετε τις σταγόνες σοκολάτας και τις λιώνετε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων για 1½ – 2 λ ή μέχρι να λιώσουν τελείως, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ρίχνετε σε ένα μπολ το 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Την αφήνετε στην άκρη.
  • Ρίχνετε το γιαούρτι μέσα στο μπολ με τη μισο-κρύα λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σταματάτε το μίξερ και το αφήνετε στην άκρη.
  • Προσθέτετε σε δύο δόσεις τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά, φροντίζοντας να μην τη ανακατέψετε πολύ και σφίξει. (Αν μείνουν και μερικές λευκές λωρίδες σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα, δεν πειράζει).
  • Μοιράζετε ισομερώς τη μους σε 4 μπολ ή ποτήρια, τα σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες, ιδανικά και ένα βράδυ. Πριν σερβίρετε χτυπάτε την υπόλοιπη 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, τη μοιράζετε ισόποσα πάνω από τη μους και γαρνίρετε με φλούδες σοκολάτας (τις κόβετε με αποφλοιωτή λαχανικών από σοκολάτα επιλογής σας σε θερμοκρασία δωματίου) και γαρνίρετε με σμέρουρα ή φράουλες.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μους σοκολάτας με γιαούρτι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.