ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ...


Για αθέτηση των δεσμεύσεων του σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ κατηγόρησε το δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, τα σημεία της συνέντευξης του κ. Πάντζα στην Εφημερίδα των Συντακτών:

– τη νομοθετική παρέμβαση για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Πριν από τις εκλογές προσπαθήσαμε να βρούμε μια συναινετική λύση. Τότε είχε γίνει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την αντιπροσωπεία των παλαιμάχων της ΑΕΚ, το ίδιο έγινε και με τον δήμο. Αυτή ήταν η θέση μας τότε, αυτή είναι και σήμερα. Και αφού δεν καταφέραμε να βρεθεί συναίνεση, προχωράμε με μια νομοθετική ρύθμιση που θα βοηθήσει να προχωρήσει άμεσα το ζήτημα. Γιατί πρέπει να προχωρήσει. Μιλάμε για δίκαιο αίτημα εκατομμυρίων ανθρώπων, που δεν μπορεί να παγιδεύεται άλλο σε μια αντιπαράθεση χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο».

– τον ισχυρισμό Βασιλόπουλου πως η κυβέρνηση πήγε κόντρα στις δεσμεύσεις της για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Δεν έχει κανένα δίκιο. Ξέρει πως και πριν από τις εκλογές αναζητήσαμε ενεργά τη συναίνεση και είχαμε πετύχει δεσμεύσεις από πλευράς ΑΕΚ για σημαντικές αλλαγές προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των αιτημάτων του δήμου. Έγινε και ραντεβού με την ΑΕΚ, ο ίδιος ο δήμαρχος μου έλεγε να προχωρήσουμε και θα ήταν παρών στις διαδικασίες, χωρίς όμως να το τηρήσει. Αντίθετα, εμείς τηρούμε ακριβώς την ίδια πολιτική που ξεκινήσαμε και προεκλογικά. Βάλαμε προϋπόθεση από τότε κάποιες παραχωρήσεις από πλευράς ΑΕΚ. Αυτές έγιναν. Προχωράμε τώρα με τη νομοθετική ρύθμιση, αυτή είναι η ουσία.

– το τι κρύβεται πίσω από το θέμα με τα υψόμετρα: «Υπάρχει μια πολύ μικρή μερίδα ατόμων στη Νέα Φιλαδέλφεια που μένουν κοντά στο γήπεδο, που από την αρχή ήταν εναντίον. Έχω την αίσθηση πως ο δήμος δίνει έμφαση στις δικές τους θέσεις, συν τις θέσεις κάποιων στελεχών του, που αντιμετωπίζουν το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ με μια οπτική εντελώς άστοχη. Οπότε πάμε στο ‘όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…’. Εκεί είναι η ουσία και με τα υψόμετρα. Όμως όποιος αγαπάει την προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια, ξέρει πολύ καλά πως το γήπεδο αυτό θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της αναβάθμισής της και ταυτίζεται με τις ιστορικές της καταβολές. Είναι έργο που σημαίνει οικονομική ανάπτυξη για τη Φιλαδέλφεια και θέσεις εργασίας σε πολύ δύσκολες εποχές για την κοινωνία.

– τις καταγγελίες Βασιλόπουλου για το κλίμα στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Είμαι ενεργά υπέρ του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν θεωρώ τον εαυτό μου παρακρατικό. Ακούω για παρακρατικά στοιχεία με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Δηλαδή η σημερινή κυβέρνηση θα έδινε κάλυψη σε φασιστικά στοιχεία και παρακρατικούς; Με την Αστυνομία παρούσα συνεχώς εκεί; Δεν το δέχομαι. Μιλάμε για οργανωμένους οπαδούς, την κουλτούρα αυτής της πτυχής του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα την ξέρουμε όλοι. Για όσες ακρότητες έγιναν στο παρελθόν γνωρίζουμε επίσης πως έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Αν μαζεύονται τώρα πέντε-δέκα άτομα με πιο ακραίες διαθέσεις και προβοκάρουν τον δήμαρχο, αυτό κακώς γίνεται. Ωστόσο, δεν μου προκύπτει ούτε από γεγονότα ούτε από τη λογική μου στο κάτω-κάτω η επίσημη ΑΕΚ να πατρονάρει τέτοιες συμπεριφορές. Το αντίθετο βλέπω να συμβαίνει».

– τα περί «γηπέδου Μελισσανίδη» και τα επιχειρηματικά συμφέροντα: «Ρεαλιστικά, τέτοια σχέδια πλέον δεν δημιουργούνται και δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών επιχειρηματιών. Το συγκεκριμένο δίνει κυρίως έμφαση στην εξυπηρέτηση των αναγκών της ομάδας και του κόσμου της ΑΕΚ. Επιπλέον, έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε σημαντικές παραχωρήσεις, οπουδήποτε ήταν δυνατό να γίνουν. Ό,τι τους ζητήσαμε το έκαναν. Υπάρχουν πολύ σημαντικά αντισταθμιστικά μέτρα και είναι άσχημο να επικεντρώνουμε σε μια στείρα αντιπαράθεση και όχι στα ουσιαστικά οφέλη για την πόλη».

– το πότε θα γίνει η νομοθετική παρέμβαση: «Όπως είπε και ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, μέσα στον επόμενο μήνα. Είχα πει εγώ για δέκα μέρες πριν από λίγο καιρό, αλλά είναι μια διαδικασία που χρειάζεται προσοχή, μελέτη και διευθέτηση λεπτομερειών. Επειδή θα είναι γενικότερου περιεχομένου και όχι «φωτογραφική» για την ΑΕΚ, όπως ίσως θεωρούν κάποιοι».

– το αν περιμένει στήριξη της παρέμβασης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ: «Εδώ γελάμε. Από αυτούς γκρεμίστηκε το γήπεδο και το νέο υποτίθεται θα ήταν στον φάκελο της Ολυμπιάδας. Με αυτόν τον νόμο παρασύρθηκε ο Γρανίτσας στην κατεδάφιση. Και από τότε πέρασαν κυβερνήσεις Ν.Δ., μετά ΠΑΣΟΚ, μετά «κοκτέιλ» μεταξύ τους και δεν έγινε τίποτα. Αντίθετα κορόιδεψαν, έβαλαν στον φάκελο της Ολυμπιάδας το «Καραϊσκάκη» και τώρα λένε σε μας τι θα κάνουμε. Όταν είμαστε δηλαδή και οι μόνοι που κάνουμε. Όπως και για τον ΠΑΟ και για το κλειστό στο ΣΕΦ… Για την ΑΕΚ ειδικότερα, να πω κάτι προσωπικό. Πριν από τις εκλογές του 2015 είχα πει πως το γήπεδο θα γίνει και θα το εγκαινιάσει η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα γίνει τώρα».
 
aftodioikisi
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: