Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κορμός με κακάο & μπισκότα


Υπέροχος, πανεύκολος κορμός με κακάο και μπισκότα. Μια εύκολη συνταγή για αρχάριους, (από εδώ) για ένα γλυκό έτοιμο σε 20 λ για το ψυγείο, εύκολο και απολαυστικό, με πλούσια υφή και γεύση με μπισκότα, κακάο που δίνει απίστευτη ένταση στο κορμό και ένα υπέροχο βαθύ χρώμα.

Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 4-5 κ.σ. λικέρ Frangelico ή άλλο λικέρ επιλογής σας
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο και το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα μείγμα στην άκρη μέχρι να μισοκρυώσει.
  • Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ σπάτε τα μπισκότα με τα χέρια σας. Αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο μπολ προσθέτετε και το λικέρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ (κατά προτίμηση σιλικόνης) και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κορμός με κακάο & μπισκότα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: