ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πάνος Σκουρλέτης: Μπαίνουμε σε νέα εποχή για το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»


Μπαίνουμε σε νέα εποχή για το μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με τις τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τη σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «το πιο σημαντικό, το οποίο δεν είχε εξασφαλιστεί μέχρι τώρα ήταν μια διαρκής και μόνιμη χρηματοδότηση. Κάναμε το πρώτο βήμα. Δεύτερο αποφασιστικό βήμα είναι η τοποθέτηση άξιων ανθρώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόκειται για μια δικαίωση αγώνων, αιτημάτων πολιτών. Αυτός ο χώρος, ίσως ο μεγαλύτερος τέτοιου χαρακτήρα στην Αττική, δεν άξιζε εγκατάλειψη. Θεωρώ ότι από δω και πέρα θα μιλάμε μόνο για πολύ ευχάριστες στιγμές για όσους τον περπατούν, τον ζούνε».

Επιπλέον ο υπουργός επεσήμανε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μην εγκαταλειφθούν κι άλλοι μεγάλοι χώροι πρασίνου και πάρκα όπως στο Γουδί, το κτήμα Συγγρού, το Αττικό Άλσος, παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα.

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Οικονομίας, « ο Φορέας Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης κοινωνικής οικονομίας “Αντώνης Τρίτσης” θα χρηματοδοτείται σταθερά, για πρώτη φορά με 58.000 ευρώ μηνιαίως, ποσό που θα παρακρατείται από τους πόρους που κατανέμονται στους 67 δήμους της Περιφέρειας Αττικής».

Εκτός από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, έχουν εξασφαλιστεί και 200.000 ευρώ ετησίως από το «Πράσινο Ταμείο» και 700.000 ευρώ ετησίως που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής.
 
enikonomia
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πάνος Σκουρλέτης: Μπαίνουμε σε νέα εποχή για το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: