ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση Γ.Σταθάκη με εκπροσώπους από Το Ποτάμι


Την ενεργειακή στρατηγική της χώρας ανέλυσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε εκπροσώπους από Το Ποτάμι.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλη Βερροιόπουλου, συμμετείχαν από το Ποτάμι ο υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας, βουλευτής Γιώργος Αμυράς, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου, βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αντώνης Τριφύλλης και η τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χλόη Βλασσοπούλου.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. που παρουσιάζει εξαιρετικές επιδόσεις στη διείσδυση των ΑΠΕ. Ήδη, έχουν σχεδόν καλυφθεί οι ενδιάμεσοι στόχοι για το 2020 και πολύ νωρίτερα από το 2030 θα έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος για την κάλυψη των επόμενων στόχων.

Όπως αναφέρθηκε, αναμένεται μεγάλος αριθμός επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ, στο πλαίσιο του Ν.4414/2016, καθώς υπάρχουν ώριμα αδειοδοτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 1 δισ. ευρώ, με έμφαση τα αιολικά πάρκα.

Ανακοινώθηκε, εξάλλου, ότι το ΥΠΕΝ έχει δρομολογήσει την εκπόνηση εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, ο οποίος πρέπει να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017 με αρχές του 2018, με βάση το «Χειμερινό Πακέτο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ελλάδα, όπως είπε ο Υπουργός, θα θέσει φιλόδοξους στόχους τόσο για τις ΑΠΕ, όσο και την εξοικονόμηση ενέργειας, δεδομένου ότι έτσι προσδίδεται μεγαλύτερη εγχώρια προστιθέμενη αξία, συνεκτιμώντας, ωστόσο, και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

Για την ενθάρρυνση των επενδύσεων τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και στην παραγωγή θερμικής ενέργειας, υπάρχουν μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία, ενώ διεθνή πιστωτικά ιδρύματα, όπως η EBRD και η ΕΤΕπ, έχουν αποφασίσει να στηρίξουν χρηματοδοτικά έργα ΑΠΕ στη χώρα μας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων σε δημιουργικό κλίμα, καθώς κοινός τόπος αναδείχθηκε η προώθηση όλων των μορφών καθαρής ενέργειας
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Συνάντηση Γ.Σταθάκη με εκπροσώπους από Το Ποτάμι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: