Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και φράουλες



Το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο. Πλούσιο με αφράτη και δροσερή κρέμα και φράουλες για να απολαύσετε ένα υπέροχο ανάλαφρο γλύκισμα για όλες τις ώρες. Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους (από εδώ) ένα γλύκισμα έτοιμο σε 20 λ για το ψυγείο.

Υλικά συνταγής
  • 2 κρέμες στιγμής με άρωμα βανίλιας
  • 700 ml γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 25 μπισκότα με γέμιση φράουλας ή βανίλιας
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 
  • 3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά)
  • 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κιλό φράουλες
Εκτέλεση συνταγής
  • Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και την αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τις κρέμες στιγμής βανίλιας με το γάλα και τη βανίλια. Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτετε τη μισή σαντιγί και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί η σαντιγί στη κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε τα μπισκότα σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων και τα θρυμματίζετε σε μέτρια κομματάκια με τη βοήθεια ενός πλάστη. Βγάζετε από τη σακούλα τη μισή ποσότητα μπισκότων και τα κρατάτε σε μπολ στην άκρη.
  • Λιώνετε το βούτυρο το προσθέτετε μέσα στη σακούλα με τα μισά μπισκότα. Ανακινείτε πάνω κάτω τη σακούλα ώστε να βουτυρωθεί και η σκόνη μπισκότων που δημιουργήθηκε με το θρυμμάτισμα. Ρίχνετε τα βουτυρωμένα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα πυρέξ 23 εκ. ταψί. Μη τα πιέσετε απλώς απλώστε τα στη βάση του ταψιού όπως είναι αφράτα.
  • Καθαρίζετε τις φράουλες και τις κόβετε στα 2 ή στα 3 ανάλογα με το μέγεθος. Τις αφήνετε στην άκρη πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Απλώνετε πάνω από τα μπισκότα με ένα μεγάλο κουτάλι το μισό μείγμα κρέμας-σαντιγί. Από πάνω απλώνετε τις φράουλες σε ενιαίο στρώμα. Καλύπτετε τις φράουλες με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας σαντιγί και τελειώνετε με στρώση από πάνω της υπόλοιπης σαντιγί που κρατήσατε στην άκρη. Πασπαλίζεται με τα υπόλοιπα μπισκότα που τα κρατήσατε και αυτά στην άκρη. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο και το αφήνετε για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά και σερβίρετε

Σημείωση: Τη ποσότητα της ζάχαρης άχνης στη σαντιγί, μπορείτε να τη παραλείψετε ή να την αυξομειώσετε ανάλογα με το πόσο γλυκό προτιμάτε το γλύκισμα.



Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και φράουλες Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.