Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας νηστίσιμο


Κέικ σοκολάτας, γαρνιρισμένο και με γλάσο σοκολάτας νηστίσιμο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο αφράτο σοκολατένιο κέικ για να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας σοκολάτα ακόμα και τις ημέρες που νηστεύετε.

Υλικά συνταγής
  • Για το κέικ:
  • 400 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 600 γρ. νερό
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 90 γρ. σπορέλαιο ή μισό σπορέλαιο μισό ελαιόλαδο
  • 65 γρ. κακάο σκόνη
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σκόνη βανίλιας
  • 100 γρ. φουντούκια (θρυμματισμένο στο multi)
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 250 γρ. (2 τεμ.) σοκολάτες κουβερτούρας σε κομματάκια
  • 4 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Προαιρετικά πασπαλίστε τη φόρμα με λίγο κακάο σκόνη.
  2. Για το κέικ: Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό με προσοχή το νερό που βράζει να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα). Αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Σε μπολ βάζετε το νερό, το αλεύρι, το λάδι, το κακάο, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο και λείο μείγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε για λίγο ακόμα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα. Τέλος, ρίχνετε τα τριμμένα φουντούκια και χτυπάτε για ένα ακόμα λεπτό.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και τη βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε το κέικ για 45 λ, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. Για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ σας είναι έτοιμο, βυθίστε ένα καλαμάκι ή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του και αν βγει καθαρό το κέικ σας είναι έτοιμο. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στη φόρμα για 5 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε επάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  5. Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια κουβερτούρας με το σπορέλαιο ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Μόλις είναι έτοιμο, περιχύνετε το κέικ και γαρνίρετε (προαιρετικά) με φρούτα εποχής ή ξηρούς καρπούς ή τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας.
Allrecipestoomuchchoc-iStock_thinkstock

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας νηστίσιμο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.