ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διδακτορικά από ΤΕΙ- Η επιστολή του υπ. Παιδείας προς τους προέδρους των ΤΕΙ

 
Ο υπουργός Παιδείας ζητά από από τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων τεκμηριωμένες προτάσεις ως προς τα κριτήρια που θα έπρεπε να πληροί ένα αυτοδύναμο τμήμα των ΤΕΙ ώστε να έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει σπουδές τρίτου κύκλου.

Επιστολή προς όλα τα ΤΕΙ της χώρας, με την οποία ζητά “τεκμηριωμένες προτάσεις” για τη χορήγηση διδακτορικών από τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας απέστειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας ζητά από από τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων τεκμηριωμένες προτάσεις ως προς τα κριτήρια που θα έπρεπε να πληροί ένα αυτοδύναμο τμήμα των ΤΕΙ ώστε να έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει σπουδές τρίτου κύκλου.

Επίσης ο Κώστας Γαβρόγλου επισημαίνει προς τους προέδρους των ΤΕΙ πως Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο “εκ μέρους σας να κάνετε ιδιαίτερη μνεία στις περιπτώσεις όπου στο Ίδρυμα σας ή συνεργασία ανάμεσα στα τμήματά θα διευκολύνει τη διαδικασία για την οργάνωση σπουδών τρίτου κύκλου.

Ο υπουργός Παιδείας τονίζει στην επιστολή του ότι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του ΥΠΕΘ είνα η ενεργοποίηση του Ενιαία Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Παράλληλα ο Κώστας Γαβρόγλου επισημαίνει προς τους προέδρους πως “Τα Ιδρύματα σας στελεχώνονται από επιστημονικό προσωπικό κύρους, έχουν σημαντικές υλικοτεχνικές υποδομές και είναι σίγουρο ότι θα ενισχυθούν με νέους επιστήμονες υψηλών προσόντων μέσω τω νέων προκηρύξεων.

Το esos επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ Καθηγητή Λάζαρο Βυρζίδη, ο οποίος χαρακτήρισε αρκετά θετική αυτή την πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΕΙ ΤΤ ΠΕΙΡΑΙΑ :youtube.com

esos.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Διδακτορικά από ΤΕΙ- Η επιστολή του υπ. Παιδείας προς τους προέδρους των ΤΕΙ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: