Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χοιρινό με Πορτοκάλι


Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο ή ψιλοκομμένο...
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε ζάρια
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμα του)
  • 1 κομματάκι βούτυρο φρέσκο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (περίπου)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
Διαδικασία συνταγής
  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο και το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε το χοιρινό. Το αφήνουμε να ψηθεί για λίγο και προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και τη μουστάρδα.
  • Σοτάρουμε μέχρι να θωρακιστεί και να πάρει ελαφρύ χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το μέλι και το κρασί. Αφήνουμε για δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, το βούτυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτουμε ζωμό ή νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζωμό.
  • Όταν μαλακώσει το κρέας και μείνει με τη σάλτσα του προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αλάτι. Δίνουμε μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.
cooklos.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Χοιρινό με Πορτοκάλι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.