Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Tάρτα καραμέλας με μπανάνες


Αν θέλετε ένα γλύκισμα, δροσερό, ανάλαφρο, πολύ νόστιμο, πολύ εύκολο, πολύ γρήγορο που δεν απαιτεί ψήσιμο δείτε τη πιο κάτω συνταγή (αρχική ιδέα από εδώ) και φτιάξτε μια πανεύκολη τάρτα με καραμέλα και μπανάνες και απολαύστε τη σε όλες τις περιστάσεις με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας. Απλά θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι να παγώσει η καραμέλα…

Υλικά συνταγής 

Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα cookies βανίλιας ή κανέλας ή σοκολάτας (όπως τα Αλλατίνη Goody ή άλλα επιλογής σας)
  • 20 γρ. ινδοκάρυδο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + 3 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας
  • Για τη γέμιση καραμέλας:
  • 130 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, 35% λιπαρά
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
Για την επικάλυψη:
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400-500 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης, 35% λιπαρά [*]
  • 3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
  • Για τη βάση: Βάζετε τα cookies στο μούλτι και τα θρυμματίζετε σε σκόνη. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με διάμετρο βάσης 25 εκ., ρίχνετε μέσα το μείγμα και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας πιέζοντάς το ομοιόμορφα, ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο για 15 λ.
  • Για τη γέμιση καραμέλας: Βάζετε σε μια καταρολίτσα τη κρέμα γάλακτος, τη καστανή ζάχαρη και 1 πρέζα αλάτι και τα ανακατεύετε διαρκώς σε μέτρια φωτιά για 2 λ να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το μείγμα για 10 λ.
  • Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά ρίχνετε μέσα το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα καραμέλας πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η καραμέλα.
  • Για την επικάλυψη: Παίρνετε τη σοκολάτα επιλογής σας, σε θερμοκρασία δωματίου και με ένα κοφτερό μαχαίρι ή αποφλοιωτή λαχανικών, κόβετε φλούδες σοκολάτας σε μέγεθος και ποσότητα επιλογής σας. Τις αφήνετε στην άκρη.
  • Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί (βλέπε πιο κάτω οδηγίες για να πετύχετε τη τέλεια σαντιγί) και την απλώνετε με σχέδιο επιλογής σας πάνω από, τη κρύα πλέον, γέμιση καραμέλας. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε τις μπανάνες σε φέτες και στη κορυφή τοποθετείτε τις φλούδες σοκολάτας και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Κόβετε τη τάρτα σας σε κομμάτια και σερβίρετε.
[*] Αυξομειώστε τη ποσότητα της κρέμας γάλακτος ανάλογα με τη ποσότητα σαντιγί που θέλετε να καλύψετε το γλυκό σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας

Συμβουλές για να πετύχετε τη τέλεια σαντιγί:

Για να πετυχαίνετε πάντα τη τέλεια πηχτή σαντιγί:
  • Η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι πλήρης σε λιπαρά κι όχι light.
  • Για να γίνει σφιχτή κι αφράτη η σαντιγί πρέπει να χτυπηθεί σε γρήγορη ταχύτητα του μίξερ και όσο είναι αρκετά παγωμένη από το ψυγείο ή για λίγα λεπτά πριν το χτύπημα στη κατάψυξη.
  • Με το που θα γίνει η σαντιγί σταματάτε αμέσως το χτύπημα. Σε αντίθετη περίπτωση η σαντιγί “θα κόψει”.
  • Αν θέλετε πολύ σφιχτή σαντιγί μαζί με την κρέμα γάλακτος ρίξτε 5 σταγόνες χυμού λεμονιού – όχι παραπάνω για να μη χαλάσει η γλυκιά γεύση της – και στη συνέχεια χτύπησέ τη στο μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα.
  • Μη προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη (ή κακάο σκόνη, ή βανίλια ή λικέρ κ.λ.π.) μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Μόνο όταν πήξει προσθέτετε τη ζάχαρη κι όχι από την αρχή.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Tάρτα καραμέλας με μπανάνες Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.