ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πέφτουν οι υπογραφές στις συμβάσεις μίσθωσης για τους υδρογονανάνθρακες στη Δυτική Ελλάδα

 
Επίσημη υπογραφή των Συμβάσεων Μίσθωσης εχθές για τις τρεις χερσαίες περιοχές έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων, Βορειοδυτική Πελοπόννησος, Άρτα-Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, ανάμεσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα ΕΛΠΕ και την Energean Oil & Gas.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη είναι σε εξέλιξη οι έρευνες στον Δυτικό Πατραϊκό κόλπο (ΕΛΠΕ-Edison), τα Ιωάννινα (Repsol-Energean) και το Κατάκολο (Energean), ενώ αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων για τις θαλάσσιες περιοχές 2 (Κέρκυρα, Κοινοπραξία Total, Edison, ΕΛΠΕ) και 10 (Κυπαρισσιακός κόλπος, ΕΛΠΕ) στο Ιόνιο.

Παράλληλα, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) προχωρά σε νέες σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, «στοχευμένα» σε σημεία που φέρεται να παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σε ότι αφορά την έντονη φημολογία για συνεργασία των ΕΛΠΕ με την ExxonMobil και την Total για έρευνες σε νέες περιοχές της χώρας, έπειτα και από τη συνάντηση που έγινε την περασμένη Παραςκευή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη, ο κ. Στεργιούλης τόνισε χθες σε δήλωση του ότι «το αντικείμενο των συναντήσεων περιέχεται με ακρίβεια στα Δελτία Τύπου που εκδόθηκαν από την Αντιπροεδρία και το ΥΠΕΝ. Οτιδήποτε άλλο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
 
enikonomia
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Πέφτουν οι υπογραφές στις συμβάσεις μίσθωσης για τους υδρογονανάνθρακες στη Δυτική Ελλάδα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: