Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σουτζουκάκια κοτόπουλου στο φούρνο


Σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου σε σάλτα ντομάτας στο φούρνο. Ένα πεντανόστιμο, υγιεινό και χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό και Κυριακάτικο τραπέζι που λατρέψουν τα παιδιά και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι. Μια συνταγή, λίγο χρονοβόρα αλλά εύκολη στη παρασκευή της για να απολαύσετε αυτά τα πεντανόστιμα σουτζουκάκια κοτόπουλου με συνοδευτικό επιλογής σας όπως πατάτες τηγανιτές ή φούρνου ή πουρέ ή πιλάφι ή ζυμαρικά.

Υλικά συνταγής
  • Για τα σουτζουκάκια:
  • 700 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 3 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς τη κόρα, μουλιασμένες σε 140 ml κόκκινο κρασί 
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά, πάπρικα, κύμινο, κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 1 ½ κουτί ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 1 μεγάλη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ½ κ.γ. ζάχαρη 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τα σουτζουκάκια: Μουλιάζετε το ψωμί στο κρασί. Το στύβετε πολύ καλά (κρατάτε το κρασί που θα στύψετε) και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά, βρέχοντας ανά διαστήματα τα χέρια σας με το κρασί που στύψατε.
  2. Πλάθετε το κιμά σε 20 περίπου μικρά σουτζουκάκια τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Προθερμαίνεται το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε τα σουτζουκάκια για 7-8 λ χωρίς να τα γυρίσετε. Τα βγάζετε από το φούρνο και μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς. 
  3. Για τη σάλτσα ντομάτας: Εν τω μεταξύ. φτιάχνετε τη σάλτσα σας. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ. Προσθέτετε τα πολτοποιημένο ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και 1 φλ. ζεστό νερό. Μόλις η σάλτσα σας πάρει βράση την αποσύρετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε σε ένα μέτριο πυρέξ που να χωρά και τα σουτζουκάκια σας. 
  5. Τοποθετείτε, σε μια στρώση, τα σουτζουκάκια μέσα στο πυρέξ με τη σάλτσα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς φούρνο, για 35 λ περίπου. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια σας με συνοδευτικό επιλογής σας και καλή σας όρεξη!!!
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Σουτζουκάκια κοτόπουλου στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.