Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σπιτικό παγωτό φράουλα


Ένα πανεύκολο σπιτικό παγωτό φράουλα με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 15 λ για τη κατάψυξη. Μια συνταγή(αρχική ιδέα εδώ) που μετατρέπει πολύ εύκολα και γρήγορα,  ένα από τα καλύτερα και γευστικότερα φρούτα, τις φράουλες, σε ένα πεντανόστιμο παγωτό φράουλα για να το απολαύσετε μια γλυκιά ανοιξιάτικη ή μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού.

Υλικά συνταγής
  • ½ φλ. τσαγιού (100 ml) κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 1 ½ φλ. τσαγιού μέτριες φρέσκες ώριμες φράουλες
  • 3 κ.σ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική 
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής
  1. Πλένετε τις φράουλες, τις στραγγίζετε καλά και τις στεγνώνετε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Τις βάζετε σε μπολ και τις πολτοποιείτε με ένα πιρούνι. 
  2. Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη (και το εκχύλισμα βανίλιας, αν το χρησιμοποιήσετε) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί. 
  3. Προσθέτετε τις πολτοποιημένες φράουλες και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για περίπου 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά. 
 
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Σπιτικό παγωτό φράουλα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.