ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Εμπλοκή» & πάλι στις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών στην Τουρκία

 
Η Άγκυρα ακολουθεί τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την άρση των περιορισμών στις εμπορικές συναλλαγές, και δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης για την επιβολή νέων περιορισμών δεν ευσταθούν, αναφέρεται σε έγγραφη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας

Την Τετάρτη η ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti είχε γράψει ότι η Τουρκία επέβαλε νέους περιορισμούς στις εισαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία, οι οποίες θα γίνονται με ποσόστωση της τάξεως του 20-25% στον συνολικό αριθμό των αδειών που θα εκδίδονται για εισαγωγές σιτηρών προς επεξεργασία και ως εκ τούτου θα εισάγονται άνευ δασμών.

Η Ρωσική Ένωση Εξαγωγέων αγροτικών προϊόντων επιβεβαίωσε στο Ria Novosti την επιβολή των νέων περιορισμών όσον αφορά στα ρωσικά σιτηρά, ενώ την επιβολή τους επιβεβαίωσε και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Παραγωγών φυτικών ελαίων της Ρωσίας Μιχαήλ Μάλτσεφ. Η Άγκυρα εισήγαγε νέους περιορισμούς στις εισαγωγές ηλιέλαιου προς επεξεργασία με ποσόστωση της τάξεως του 15-30%.

Την Τρίτη πάντως, o Ζεκέρια Μέτε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Εξαγωγέων της Κωνσταντινούπολης είχε δηλώσει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο Ria Novosti, ότι οι Τούρκοι εξαγωγείς έλαβαν την απόφαση να περιορίσουν τις εισαγωγές όλων των αγροτικών προϊόντων από την Ρωσία σε ποσοστό 20-25% επί του συνόλου των εισαγωγών και το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας υποστήριξε την απόφαση αυτή. Ωστόσο την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας, δεν απάντησε σε ερώτημα του Ria Novosti, σε σχετικό ερώτημα για την επιβολή νέων περιορισμών στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ρωσία.

Την Δευτέρα 22 Μαΐου η Ρωσία και η Τουρκία είχαν υπογράψει στην Κωνσταντινούπολη κοινή ανακοίνωση που αφορούσε την αμοιβαία άρση των κυρώσεων στις εμπορικές τους συναλλαγές. Παράλληλα ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντιεφ είχε επιβεβαιώσει με δηλώσεις του ότι οι περιορισμοί στις εισαγωγές τουρκικής ντομάτας θα παραμείνουν σε ισχύ.
 
enikonomia
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
«Εμπλοκή» & πάλι στις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών στην Τουρκία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: