Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΠΟΓΕΔΥ(ΠΕ): Με αποχή διαρκείας ζητά καταβολή αποζημιώσεων για ελέγχους εκτός ωραρίου


Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων ΠΕ (ΠΟΓΕΔΥ), με αφορμή την μη κατάθεση σε νομοσχέδιο τροπολογίας, «που έχει υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς» και αφορά την καταβολή στους γεωτεχνικούς, αποζημιώσεων για ελέγχους που έχουν γίνει εκτός ωραρίου.

«Η άρνηση της κυβέρνησης να κατάθεση σε νομοσχέδιο την τροπολογία, που έχει υπογραφεί από τους αρμόδιους Υπουργούς, και αφορά την καταβολή στους δικαιούχους συναδέλφους γεωτεχνικούς των αποζημιώσεων για τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί εκτός ωραρίου ή κατά τις Κυριακές και αργίες δεν αποτελεί τυχαίο ή μεμονωμένο γεγονός. Είναι ενδεικτική της νοοτροπίας της «για πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των εργαζομένων. Προφανώς η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θεωρεί ότι αφού πέρασε το Πάσχα όπου υπήρχαν αυξημένες ανάγκες για ελέγχους δεν έχει ανάγκη τους γεωτεχνικούς και μπορεί να τους εμπαίζει», σημειώνουν οι γεωτεχνικοί.

Παράλληλα, τονίζουν πως: «Θέλουμε όμως να τους κάνουμε γνωστό ότι η ανάγκη για τη διεξαγωγή ελέγχων είναι διαρκής όπως διαρκής είναι και η ανάγκη για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, για την πραγματοποίηση εξαγωγών κλπ. και ιδιαίτερα αυξημένες κατά την καλοκαιρινή περίοδο που πλησιάζει.

Θα πρέπει να γνωρίζει ότι δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο η χρηματοδότηση των ελέγχων από τους συναδέλφους γεωτεχνικούς ούτε η παράνομη κατακράτηση χρημάτων που έχουν ήδη καταβληθεί από τους ιδιώτες για τη διεξαγωγή ελέγχων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ(ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΕ) έχει ως εξής:

Τα τελευταία χρόνια εκτός από το γεγονός ότι βιώνουμε όπως και όλα τα λαϊκά στρώματα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που γίνονται όλο και ποιο σκληρά, ως εργαζόμενοι στο ΥΠΑΑΤ βιώνουμε την ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής τη συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα, την πλήρη απαξίωση των γεωτεχνικών δομών. Η υποστελέχωση του ΥΠΑΑΤ εντείνεται και ουδείς εκ της πολιτικής ηγεσίας ενδιαφέρεται να δώσει λύση. Και οι συνάδελφοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους παρά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τις υλικοτεχνικές υποδομές

Και αντί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, να την απασχολεί, η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, Αυτή παρασυρμένη από την ιδιοκτησιακή αντίληψη του κράτους επιδίδεται σε ένα βόλεμα ημετέρων και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν γίνει γνωστές όπου συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας παρεμβαίνουν καταδυναστεύοντας υπηρεσίες προσπαθώντας να ασκήσουν διοίκηση με χειρισμό υπηρεσιακών υποθέσεων κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, όπου ορίζονται επακριβώς τα καθήκοντά τους, προσπαθώντας να μετακυλήσουν ευθύνες σε συναδέλφους. Υπηρεσιακές υποθέσεις καρκινοβατούν προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες των συνεργατών της πολιτικής ηγεσίας.

Σε αυτά τα φαινόμενα προστέθηκε το τελευταίο διάστημα ο εμπαιγμός των γεωτεχνικών αλλά και φαινόμενα διώξεων και εκφοβισμού των υπαλλήλων.

Η άρνηση της κυβέρνησης να κατάθεση σε νομοσχέδιο την τροπολογία, που έχει υπογραφεί από τους αρμόδιους Υπουργούς, και αφορά την καταβολή στους δικαιούχους συναδέλφους γεωτεχνικούς των αποζημιώσεων για τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί εκτός ωραρίου ή κατά τις Κυριακές και αργίες δεν αποτελεί τυχαίο ή μεμονωμένο γεγονός. Είναι ενδεικτική της νοοτροπίας της «για πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των εργαζομένων. Προφανώς η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θεωρεί ότι αφού πέρασε το Πάσχα όπου υπήρχαν αυξημένες ανάγκες για ελέγχους δεν έχει ανάγκη τους γεωτεχνικούς και μπορεί να τους εμπαίζει.

Θέλουμε όμως να τους κάνουμε γνωστό ότι η ανάγκη για τη διεξαγωγή ελέγχων είναι διαρκής όπως διαρκής είναι και η ανάγκη για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, για την πραγματοποίηση εξαγωγών κλπ. και ιδιαίτερα αυξημένες κατά την καλοκαιρινή περίοδο που πλησιάζει.

Θα πρέπει να γνωρίζει ότι δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο η χρηματοδότηση των ελέγχων από τους συναδέλφους γεωτεχνικούς ούτε η παράνομη κατακράτηση χρημάτων που έχουν ήδη καταβληθεί από τους ιδιώτες για τη διεξαγωγή ελέγχων.

Βέβαια δεν είναι το μόνο γεγονός που αποδεικνύει πως η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αντιλαμβάνεται την «αριστερή ηθική». Οι ενέργειες του Γεν. Γραμματέα το τελευταίο διάστημα αποδεικνύουν μεταξύ των άλλων και πως αντιλαμβάνονται την τήρηση της νομιμότητας και τι σημαίνει ιδιοκτησιακή αντίληψη του κράτους. Έτσι αποφάσισε να προχωρήσει σε συνδικαλιστική δίωξη του αντιπροέδρου της ΠΕΓΔΥ(ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΕ) τον οποίο μετακίνησε στο πλαίσιο ενός προσχηματικού “rotation”. Και είναι πραγματικά πρωτοφανές ότι κλήθηκε από τον Γεν. Γραμματέα για να του ανακοινωθεί η μετακίνησή του την ώρα που συμμετείχε σε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη και εξέφραζε διαφορετικές απόψεις από συνεργάτη του Γεν. Γραμματέα. Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έχει και τη συνολική ευθύνη για τη λειτουργία του Υπουργείου να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων και την αποκατάσταση της νομιμότητας!!! Η τήρηση της νομιμότητας δεν επαφίεται στη διακριτική του ευχέρεια αλλά είναι πρωταρχικό του καθήκον!!!

Οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αφ’ ενός για την ενσωμάτωση σε νομοσχέδιο της τροπολογίας για τους ελέγχους εκτός ωραρίου και κατά τις Κυριακές και αργίες και αφ’ ετέρου για την ανάκληση των απαράδεκτων μετακινήσεων.

Συνάδελφοι η σημερινή κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο!!! Εάν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αρνείται να καταλάβει ότι δε μπορεί να εμπαίζει να απαξιώνει τους Γεωτεχνικούς θα τους βοηθήσουμε εμείς να το καταλάβουν!!!

Ως γεωτεχνικοί πάντα προσφέρουμε τη βοήθεια μας σε κάθε πολιτική ηγεσία ανεξάρτητα από ιδεολογική της ταυτότητα ή προέλευση. Εάν η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ προτιμά τα «φώτα» των ιδεοληπτικών παρατρεχάμενων των γραφείων της και να χειρίζεται το Υπουργείο με ιδιοκτησιακή αντίληψη πρέπει να γνωρίζει: Θα μας βρίσκει απέναντι της μαζί με τους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες και άλλους εργαζόμενους σε κάθε της προσπάθεια της για διάλυση του ΥΠΑΑΤ και απαξίωση του πρωτογενή τομέα. Η επιλογή είναι δική της!!!

Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε όλους ότι η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους μελετά τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών της. Καμία παραβίαση νόμου δε θα γίνει ανεκτή, καμία πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη!!!

Από Δευτέρα 14/5/2017 η ΠΟΓΕΔΥ ξεκινά απεργία – αποχή διαρκείας από εργασίες : Εκτός ωραρίου, Σάββατα, Κυριακές και Αργίες.
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
ΠΟΓΕΔΥ(ΠΕ): Με αποχή διαρκείας ζητά καταβολή αποζημιώσεων για ελέγχους εκτός ωραρίου Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.