Μπιφτέκια πικάντικα με κάπαρη & μουστάρδα
Υπέροχα, ζουμερά μπιφτέκια με κάπαρη και μουστάρδα. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ)για πικάντικα μπιφτέκια για να τα απολαύσετε σαν μεζέ με το ουζάκι σας ή σαν κύριο πιάτο με πατατούλες φούρνου ή με μεγάλη πράσινη σαλάτα με βρασμένα ή ωμά λαχανικά επιλογής σας.
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. κιμά χοιρινό
- 5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια
- 1 φλ. τσαγιού ανθρακούχο νερό
- 1 φλ. τσαγιού μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα μέτριο ταψί που να χωράει 8 μπιφτέκια. Πολτοποιείτε στο multi τη κάπαρη μαζί με το κρεμμύδι και τη μουστάρδα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τους 2 κιμάδες, τη τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το πολτοποιημένο μείγμα με τη κάπαρη, το ανθρακούχο νερό και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Λαδώνετε πάλι καλά τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως και συνοδεύετε (προαιρετικά) με πατάτες φούρνου (βλέπε συνταγή για πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μέλι εδώ ή για τραγανές πατάτες φούρνου με σκόρδο και λεμόνι συνταγή εδώ).
Sintayes.gr
Μπιφτέκια πικάντικα με κάπαρη & μουστάρδα
Reviewed by texnologosgeoponos.gr
on
11:00 π.μ.
Rating:

Δεν υπάρχουν σχόλια: