Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μπιφτέκια πικάντικα με κάπαρη & μουστάρδα


Υπέροχα, ζουμερά μπιφτέκια με κάπαρη και μουστάρδα. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ)για πικάντικα μπιφτέκια για να τα απολαύσετε σαν μεζέ με το ουζάκι σας ή σαν κύριο πιάτο με πατατούλες φούρνου ή με μεγάλη πράσινη σαλάτα με βρασμένα ή ωμά λαχανικά επιλογής σας.


Υλικά συνταγής
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κιμά χοιρινό
  • 5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 1 φλ. τσαγιού ανθρακούχο νερό
  • 1 φλ. τσαγιού μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα μέτριο ταψί που να χωράει 8 μπιφτέκια. Πολτοποιείτε στο multi τη κάπαρη μαζί με το κρεμμύδι και τη μουστάρδα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τους 2 κιμάδες, τη τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το πολτοποιημένο μείγμα με τη κάπαρη, το ανθρακούχο νερό και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Λαδώνετε πάλι καλά τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
  • Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως και συνοδεύετε (προαιρετικά) με πατάτες φούρνου (βλέπε συνταγή για πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μέλι εδώ ή για τραγανές πατάτες φούρνου με σκόρδο και λεμόνι συνταγή εδώ).
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Μπιφτέκια πικάντικα με κάπαρη & μουστάρδα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.