Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παγωμένη τερίνα λευκής & μαύρης σοκολάτας


Ένα φανταστικό, πανάλαφρο, δροσερό, γλυκό ψυγείου. Μια συνταγή (από εδώ) για μια παγωμένη τερίνα με 2 σοκολάτες, μαύρη και άσπρη πανεύκολη με 4 μόνο υλικά σε 4 κινήσεις.

Υλικά συνταγής
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 570 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα ασπράδια αβγών
  1. Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 22×12 εκ. περίπου και απλώνουμε μια λωρίδα λαδόκολλα στην βάση.
  2. Για τη κρέμα μαύρης σοκολάτας: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα. Μόλις λιώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τα 370 γρ.  κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας  να ενσωματωθούν. Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα μπεν μαρί, έχουμε χτυπίσει τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα της μαύρης σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Για τη λευκή σοκολάτα: Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε  με το μίξερ χειρός τα υπόλοιπα 200 ml. κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε απαλά, σταδιακά τη σαντιγί στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
  4. Στρώνουμε το μισό μείγμα της σκούρας σοκολάτας στον πάτο της φόρμας, συνεχίζουμε στρώνοντας από πάνω προσεκτικά και αργά όλη τη λευκή κρέμα σοκολάτας και τελειώνουμε με τη στρώση μαύρης σοκολάτας προσέχοντας να μη χαλάσουμε τη λευκή. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες  την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Παγωμένη τερίνα λευκής & μαύρης σοκολάτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.