Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σπαγγέτι με μπέικον σε σάλτσα ντομάτας με πάπρικα


Σπαγγέτι με μπέικον σε σάλτσα ντομάτας με πάπρικα για ένα υπέροχο οικογενειακό γεύμα.
Μια πολύ απλή, εύκολη, οικονομική συνταγή (από εδώ) για ένα πολύ νόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι 
  • 120 γρ. μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτιά (800 γρ. σύνολο) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής
  1. Βράζετε “αλ τέντε” τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το μπέϊκον για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανά.
  3. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λ ακόμα. Ρίχνετε το σκόρδο, το πελτέ και τη πάπρικα και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε τις ντομάτες κονκασέ, λίγη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη “πιάσει” στο κάτω μέρος. 
  4. Κρατάτε λίγο νερό από τη κατσαρόλα που βράζετε τα μακαρόνια. Σουρώστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα μέσα στο μεγάλο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά να καλυφτούν καλά τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.
Sintayes.gr

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter


Σπαγγέτι με μπέικον σε σάλτσα ντομάτας με πάπρικα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.