Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υγρό κέικ σοκολάτας


Ένα υπέροχο, υγρό σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά ή βούτυρο. Ένα λαχταριστό αφράτο κέικ, πανεύκολο στη παρασκευή του που δεν απαιτεί καν τη χρήση μίξερ. Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε το τέλειο κέικ, γαρνιρισμένο (προαιρετικά) με ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλάσο. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, χωρίς το γλάσο, με παγωτό ή αν νηστεύετε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή με ινδοκάρυδο. Απολαύστε το!!!

Υλικά συνταγής
  • Για το κέικ:
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. κακάο 
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή, κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. τσαγιού νερού
  • Για το σοκολατένιο γλάσο (προαιρετικά):
  • 1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας μαύρης κουβερτούρας
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ 
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής
  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και ρίχνετε μέσα το 5 πρώτα ξηρά συστατικά (δηλ. αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, σόδα και αλάτι) . Τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά, τα στρώνετε ομοιόμορφα και κάνετε με ένα κουτάλι 3 λακούβες, 2 μέτριες και 1 μεγαλύτερη (βλέπε φωτογραφία Νο.3).
  2. Ρίχνετε στη 1 μέτρια λακουβίτσα το ξύδι και τη βανίλια, στη δεύτερη μέτρια λακουβίτσα το σπορέλαιο και στη τρίτη τη μεγαλύτερη το γάλα εβαπορέ. Πάνω απ” όλα ρίχνετε και το νερό και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να έχετε ένα λείο, ομογενοποιημένο μείγμα. (Δείτε τις φωτογραφίες πιο κάτω με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα).
  3. Ισιώνετε με μια μαρίζ την επιφάνεια του μείγματος, το βάζετε στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου και το ψήνετε για 35-38 λ. Ελέγχετε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. 
  4. Για το σοκολατένιο γλάσο (προαιρετικά): Βάζετε σε πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ τις σταγόνες σοκολάτας, το γάλα εβαπορέ, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τα υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.
  5. Σημείωση: Αν είστε εξοικιωμένοι να λιώσeτε τα υλικά στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσουν καλά. 
  6. Το αποσύρετε από το μπεν μαρί, συνεχίζετε για λίγα δεύτερα το ανακάτεμα και στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε με μίξερ ή με αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Απλώνετε ομοιόμορφα το γλάσο, ενώ είναι ακόμα ζεστό, πάνω από το αρκετά χλιαρό ή κρύο κέικ. Το αφήνετε για λίγο να κρυώσει και σταθεροποιηθεί και μετά το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.
Σημείωση: Διπλασιάστε τη δόση του κέικ και τη δόση γλάσου, για περισσότερες μερίδες ή για πιο παχύ στρώμα γλάσου. 

Δείτε σε εικόνες την εκτέλεση της συνταγής
 
Sintayes.gr

Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Υγρό κέικ σοκολάτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.