Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παγωτό μπανάνα & φυστικοβούτυρο


Ένα υπέροχο, γευστικότατο παγωτό με 2 μόνο υλικά. Μπανάνα και φυστικοβούτυρο. Ένα τέλειο παγωτό με εξαιρετική κρεμώδη υφή και λαχταριστή γεύση. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για να αξιοποιήσετε με το καλύτερο τρόπο τις μπανάνες που σας έχουν περισσέψει και έχουν ωριμάσει αρκετά που με τη προσθήκη λίγου φυστικοβούτυρου θα έχετε το τέλειο παγωτό που θα ξετρελάνει τα παιδιά και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής
  • 4 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση συνταγής
  1. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε ροδελίτσες 1,3 εκ. περίπου. Τις τοποθετείτε σε ένα ενιαίο στρώμα σε ένα στρωμένο με λαδόκολλα μεταλλικό δίσκο και τις βάζετε στη κατάψυξη για 2 περίπου ώρες. 
  2. Στη συνέχεια τις μεταφέρετε σε ένα ισχυρό μπλέντερ και τις πολτοποιείτε καλά. Με μια μαρίζ ξεκολλάτε τις μπανάνες που έχουν μείνει στα τοιχώματα του μπλέντερ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα λείο και κρεμώδες πουρέ μπανάνας.
  3. Προσθέτετε και το φυστικοβούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα μείγμα με πλούσια και μεταξένια υφή. Αν προτιμάται ένα απαλό και μαλακό παγωτό το σερβίρετε αμέσως. Διαφορετικά το βάζετε στη κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει τελείως ή λιγότερο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, και μετά το σερβίρετε . 
Σημείωση: Προαιρετικά, κατά τη διάρκεια του χτυπήματος της παγωμένης μπανάνας στο μπλέντερ, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κ.σ. γάλα για να βοηθήσει ώστε ο πουρές μπανάνας να έχει μια ιδιαίτερα κρεμώδη υφή.


Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα στις πιο κάτω φωτογραφίες

Παίρνετε τις πιο ώριμες μπανάνες και  αφαιρείτε τις φλούδες τους

  

Τις κόβετε σε ροδελίτσες πάχους 1,3 εκ. και τις βάζετε στη κατάψυξη για 1½-2 ώρες

  
Μεταφέρετε τις ροδελίτσες σε μπλέντερ και τις χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα λείο πουρέ.

  

Προσθέτετε το φυστικοβούτυρο & συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια μεταξένια υφή

  
Σερβίρετε soft το παγωτό σας αμέσως ή το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει καλά.

 

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter


Παγωτό μπανάνα & φυστικοβούτυρο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.