ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τρέχουν με “100” για τη μετεξέλιξη των ΤΕΙ Αθήνας & Πειραιά σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

 

Συνεδριάζει σήμερα στο υπουργείο Παιδείας η Οκταμελή Επιτροπή, υπό την προεδρία του Γ. Αγγελόπουλου

Επισπεύδονται οι διαδικασίες στο υπουργείο Παιδείας, της μετεξέλιξης των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου , εφόσον δεν υπάρξουν διαφωνίες μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος να λειτουργήσει το νέο Πανεπιστήμιο, ύστερα από σχετική αξιολόγηση.

Ηδη η Μεικτή Επιτροπή των των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά συνεδρίασε τρεις φορές, ενώ σήμερα Δευτέρα θα συνέλθει στο υπουργείο Παιδείας (σ.σ. λίγες ημέρες μετά τη συγκρότησή της) η Επιτροπή που όρισε ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου, για να μελετήσει και να κάνει τη εισήγηση για τη μετεξέλιξη των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, συγκροτήθηκε στο υπουργείο παιδείας, με απόφασης του υπουργού Κ. Γαβρόγλου.

Ειδικότερα η Επιτροπή έχει ως εξής:

1. Γεώργιος Αγγελόπουλος του Βασιλείου, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος.

2. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης του Αθανάσιου, Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναπληρωτής Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

3. Σπύρος Γεωργάτος του Διονυσίου, Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής
Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

4. Νικολέττα Παϊσίδου του Χρήστου, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην
Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

5. Μιχάλης Μπρατάκος του Σωτηρίου, Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολογίας, Πρόεδρος ΤΕΙ Αθηνών.

6. Λάζαρος Βρυζίδης του Νικολάου, Καθηγητής και Πρόεδρος στο ΤΕΙ Πειραιά.

7. Λόης Λαμπριανίδης του Παναγιώτη, Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Γενικός Γραμματέας Ανάπτυξης
Στρατηγικής και Ιδιωτικών επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

8. Ευάγγελος Καπετανάκης του Γεωργίου, Καθηγητής Σχολής Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΤΕΙ Κρήτης, Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης.

Έργο της Επιτροπής είναι να μελετήσει και να εισηγηθεί στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη μετεξέλιξη των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Η Επιτροπή δύναται να συνεδριάζει και από απόσταση, με τη χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης .

Την περασμένη Πέμοτη συνεδρίασε η Μεικτή Επιτροπή

Νέα συνεδρίαση πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη, η Μεικτή Επιτροπή του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. και του ΤΕΙ Αθήνας για τη μετεξέλιξή τους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος «το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συνεργατικό και εποικοδομητικό και υπήρξε συνέχεια στη συνδιαμόρφωση απόψεων για τα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά του νέου Πανεπιστημίου».

Οι άξονες στους οποίους κινούνται οι δυο Επιτροπές , τόνισε ο κ. Μπρατάκος, περιλαμβάνουν:
  • το επιστημονικά δόκιμο των νέων Τμημάτων του Πανεπιστημίου,
  • την υποστήριξη των νέων Τμημάτων από το υπάρχον Εκπαιδευτικό κλπ. προσωπικό μέσα σε πλαίσιο απρόσκοπτης ένταξης και κατά βούληση μετακίνησης του προσωπικού,
  • τη διευκόλυνση ένταξης των υφιστάμενων φοιτητών στα νέα Τμήματα, και
  • την ύπαρξη διαδικασίας ισοτίμησης των αποφοίτων με τα νέα Πανεπιστημιακά πτυχία.
esos.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Τρέχουν με “100” για τη μετεξέλιξη των ΤΕΙ Αθήνας & Πειραιά σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: