ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΠΕΠΤεΓ Αττικής: Ερώτηση στη βουλή για το πρόγραμμα Δακοκτονίας 2017 κατέθεσε η Δημοκρατική ΣυμπαράταξηΣυνάδελφοι,
Μετά την επιστολή που στείλαμε προς όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα της ισότιμης συμμετοχής των Γεωπόνων ΤΕ στο πρόγραμμα Δακοκτονίας 2017 και ύστερα από την επικοινωνία μας με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτική Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που μας δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσουμε τις θέσεις μας, σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη έβγαλε Δελτίο Τύπου με την ερώτηση που κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου σχετικά με την καθυστέρηση που παρουσιάζει η έναρξη του προγράμματος Δακοκτονίας. 

Ενημερώνουμε τα μέλη ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις στο θέμα της Δακοκτονίας.

Καλούμε τα μέλη μας να είναι σε εγρήγορση και να παρακολουθούν τις εξελίξεις, είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε τόσο κοντά στο να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η ισότιμη συμμετοχή στη Δακοκτονία, χωρίς αγκυλώσεις και αποκλεισμούς όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπ..Α.Α.Τ. σκόπιμα καθυστερεί την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών που απαιτούνται για την έναρξη της Δακοκτονίας προκειμένου να επαναλάβει ότι έκανε και πέρσι, δηλαδή να αποκλείσει τους Γεωπόνους ΤΕ καθ υπόδειξη των συντεχνιακών συμφερόντων.  

   Τοπικό Τμήμα Αττικής
   Βερανζέρου 15, Τ.Κ. 10677
   Αθήνα
  
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου
Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Β. Κεγκέρογλου: «Γιατί καθυστερεί η έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2017;»


Mε ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι οι ελαιοπαραγωγοί αγωνιούν για την εξέλιξη και υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2017, αφού για άλλη μια χρονιά το αρμόδιο Υπουργείο καθυστερεί σημαντικά και ζητά να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί έγκαιρα το πρόγραμμα, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή.

 Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
 
Το πρόγραμμα δακοκτονίας έτους 2017 δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και οι ελαιοπαραγωγοί αγωνιούν για την εξέλιξη και υλοποίησή του, αφού δεν θέλουν να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.
Η μειοδοσία για την  προμήθεια των φαρμάκων δεν έχει πραγματοποιηθεί και η καθυστέρηση δράσεων κατά του καταστροφικού εντόμου μπορεί να έχει ανυπολόγιστες τεράστιες συνέπειες για την παραγωγή.
Ωστόσο, είδαμε ότι φέτος οι Γεωπόνοι ΤΕ συμμετέχουν στην δακοκτονία ως Τομεάρχες χωρίς αποκλεισμούς, όπως έγινε πέρσι με την επανάληψη στο ορθόν της απόφασης για την Δακοκτονία 2016 (σχετ. η υπ’ αριθμ. 5557/24-05-16 ερώτηση μου).
Οι Πτυχιούχοι των Γεωπονικών Σχολών του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης συνιστούν τον Επιστημονικό και Επαγγελματικό κλάδο των Τεχνολόγων Γεωπόνων – Τροφίμων και εκπροσωπούνται επισήμως από την ΠΕΠΤΕΓ και την ΠΑΣΤΕΓ-ΤΔΥ.
Επειδή το πρόγραμμα Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2017, αποτελεί μια               δραστηριότητα που είναι ουσιαστικότατη και θεμελιώδης για την προστασία του καρπού των ελαιοδένδρων, επηρεάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την παραγωγή και την ποιότητα του ελαιολάδου και, εντέλει, το εισόδημα του παραγωγού που το παράγει.
Επειδή η συμμετοχή των Γεωπόνων Τ.Ε. στα προγράμματα δακοκτονίας προβλέπεται από τα επαγγελματικά δικαιώματα Π.Δ. 109 ΦΕΚ 47/Α/10-02-1989 άρθρο 1 σημείο ε «Συμμετοχή σε διενέργεια μαζικών ψεκασμών για την καταπολέμηση φυτονόσων, καθώς και συστηματικών απεντομώσεων ή απολυμάνσεων που διενεργούνται από το κράτος ή οργανισμούς, συνεταιρισμούς, κοινοπραξίες ή ιδιώτες στη φυτική παραγωγή»
Επειδή η δακοκτονία δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο φθηνής συντεχνιακής αντιπαράθεσης και
Επειδή οι ελαιοπαραγωγοί αγωνιούν για την εξέλιξη του προγράμματος Δακοκτονίας 2017
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

-  Γιατί καθυστερεί η έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2017;
- Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου η δακοκτονία έτους 2017 να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί έγκαιρα, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή;

, Α. Παπανδρέου & Εμμ. Καστρινάκη 23,  71306 Ηράκλειο
( 2810 390418, 390419, fax: 2810 333901Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

ΠΕΠΤεΓ Αττικής: Ερώτηση στη βουλή για το πρόγραμμα Δακοκτονίας 2017 κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: