Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καγιανάς παραδοσιακός



Καγιανάς ή στραπατσάδα… κοινώς αυγά χτυπητά με ντομάτα. Ένα απλό πεντανόστιμο πιάτο, μια πολύ καλή λύση για τους καλοκαιρινούς ειδικά μήνες που οι ντομάτες είναι νόστιμες και ώριμες. Μια εύκολη συνταγή, για έναν ζουμερό, νόστιμο και χορταστικό καγιανά με τυρί φέτα και πιπεριές. Απολαύστε τον ως πρωινό, πρόχειρο γεύμα ή δείπνο ή σαν ορεκτικό ή μεζέ με το τσιπουράκι σας.

Υλικά συνταγής
  • 8 αυγά
  • 5-6 ώριμες ντομάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσινες πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδελίτσες
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Πλένετε και ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στη μέση, τις πιέζετε να φύγουν τα σποράκια τους και τις ψιλοκόβετε.
  • Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ρίχνετε μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λ περιπου ή μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να δέσει ελαφρώς.
  • Εν τω μεταξύ, σπάτε τα αυτά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και τα χτυπάτε καλά με αυγοδάρτη ή πιρούνι. Σε ένα βαθύ πιάτο θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι και ψιλοκόβετε και το μαϊντανό. 
  • Όταν η σάλτσα σας θα είναι έτοιμη, ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα που βράζει τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύετε διαρκώς, να πάνε παντού, μέχρι να ψηθούν καλά. Προσθέτετε και τη θρυμματισμένη φέτα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 3-4 λ επιπλέον. 
  • Σερβίρετε το καγιανά σας σε μερίδες αμέσως μόλις τον κατεβάσετε από τη φωτιά. Ωστόσο είναι πολύ νόστιμος και χλιαρός και κρύος. 

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί φέτα με ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον και το μαϊντανό με βασιλικό.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Καγιανάς παραδοσιακός Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.