Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κέικ με μαύρη ζάχαρη γιαούρτι & γλάσο σοκολάτας


Ένα υπέροχο, υγρό κέικ σοκολάτας με μαύρη μαλακή ζάχαρη, γιαούρτι και γλάσο σοκολάτας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις σοκολάτας που σίγουρα θα αγαπήσετε.

Υλικά συνταγής 

Για το κέικ:
  • 250 γρ. (1¼ φλ. τσαγιού) μαύρη ζάχαρη (Fytro ή άλλη επιλογής σας)
  • 200 γρ. γρ. (1 φλ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 250 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 200 ml (1 φλ. τσαγιού) φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 50 γρ. (8 κ.σ.) σκόνη κακάο
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 500 γρ. (4 φλ. τσαγιού) φαρίνα ολικής άλεσης (ΓΙΩΤΗΣ)
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
Για το γλάσο:
  • 250 γρ. (2 πλάκες) σοκολάτα κουβερτούρα
  • 80 γρ. (4 κ.σ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 30 γρ. (3 κ.σ.) μέλι
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα διαμέτρου 28 εκ.
  • Για το κέικ: Τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 1-2 λ. Προσθέτετε σταδιακά όλα τα υλικά για το κέικ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ περίπου. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.
  • Για το γλάσο: Τοποθετείτε σε ένα κατσαρόλι όλα τα υλικά για το γλάσο και τα ανακεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ρευστό σοκολατένιο γλάσο. Περιχύνετε με το γλάσο το κρύο κέικ, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.




Sintayes.gr

Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Κέικ με μαύρη ζάχαρη γιαούρτι & γλάσο σοκολάτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.